Mecliste gündem: Türban

  • Home
  • Mecliste gündem: Türban
Mecliste gündem: Türban
Meclis haftaya AK Parti ile MHP arasındaki türban görüşmeleri ile başlayacak.Abone olMeclis haftaya AK Parti ile MHP arasındaki türban görüşmeleri ile başlayacak.

İki parti Anayasa değişikliğinde uzlaşırsa teklifin bu hafta Komisyon'da ele alınabileceği belirtiliyor.

AK Parti ve MHP'de türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliği çalışmaları sürüyor.

Taraflar 25 Ocak Cuma günü bir araya gelecekti ancak AK Parti'li kurmaylar Başbakan ile görüşmek için İstanbul'a gidince görüşme 28 Ocak Pazartesi gününe ertelendi.

Hafta başında Meclis'te gözl google reklam er iki partinin üzerinde olacak.

10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği Vakıflar Yasası'nın ise bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda ele alınması bekleniyor.

Komisyon'da değişiklik yapılmadan kabul edilen yasayla, yabancıların "karşılıklılık" ilkesine bağlı olarak Türkiye'de vakıf kurmalarına izin veriliyor.

Vakıflar izin almadan mal edinebilecek ve malları üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilecekler.

MHP: "Akılcı hamlemiz ile sorun çözülecek"

AK Parti ile MHP arasındaki türban görüşmeleri sürerken konuyla ilgili olarak MHP kanadından bir açıklama geldi. MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recai Yıldırım, "Yıllardır siyasi istismar aracı olarak kullanılan türban sorunu akılcı hamlemiz ile çözüm sürecine girdi" dedi.

Yıldırım, "AK Parti hükümetine yerel seçimde ders verilmesi gerektiğini" belirterek, "ikinci kez halktan yetki alan AK Parti hükümetinin, halkı mağdur etmeye ve ülkeyi kaos ortamına sürüklemeye devam ettiğini" ileri sürdü.

"Partilerinin yapıcı, olumlu siyaset anlayışı ile ana muhalefet görevini üstlendiğini" ifade eden Yıldırım, "Yerelden genel sorunlara kadar hemen her alanda Meclis'e çözüm öneriyoruz. Yıllardır siyasi istismar aracı olarak kullanılan türban sorunu, akılcı hamlemiz ile çözüm sürecine girdi" şeklinde konuştu.

Yıldırım, "AK Parti, Türklüğe hakareti suç olarak gören 301'inci maddenin iptali ile ana dilde eğitim hakkı gibi bazı ayrıştırıcı, aşağılayıcı uygulamaları içeren Anayasa değişikliği paketine türbana serbestliği de ekleyerek tuzak hazırlığı içindeydi. İşte biz, yaptığımız teklif ile hem AK Parti'nin elindeki kozu aldık hem de Türk milletine hazırlanan tuzağı bozduk. Yanimilletimizi, asla kabul edilemez maddelerle türbanı birlikte referanduma götürecek tuzaktan kurtardık" diye konuştu.

Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim