El Kaideye üçlü kıskaç

  • Home
  • El Kaideye üçlü kıskaç
El Kaideye üçlü kıskaç
Gözaltına alınan 19 sanığı Emniyet ve MİT sorguluyor, CIA yakından izliyorAbone ol

Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta eş zamanlı gerçekleştirilen 4 teröristin ölü ele geçirildiği, 1 polisin şehit olduğu 7 polisin de yaralandığı 12 saatlik El Kaide operasyonunda gözaltına alınan 19 kişinin sorgusu devam ediyor. Gaziantep Terörle Mücadele Şubesi’nde sanıklar polis ve MİT tarafından sorgulanırken El Kaide’nin Gaziantep’te ersağ nedir ki yapılanmasıyla ilgili gelişmeleri Amerikan Haberalma Teşkilatı CIA da yakından izliyor. Perşembe günü yapılan El Kaide’nin önemli ismi Mehmet Polat, oğlu Mehmet Zeki Polat ile Servet Sarıoğlu ve Cebrail Kirazoğlu’nun ölü ele geçirildiği operasyonlarda, gözaltındakiler için ek gözaltı süresi istendi.

Polis, örgütün tüm bağlantılarını ortaya çıkarmak için Gaziantep kent merkezinin yanı sıra Nizip, Şehitkamil’e bağlı Karadere köyü ile Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde baskınlar yapıyor.

2 polis dün taburcu edildi

Emniyetteki sorgulamalara, terör konusunda uzman polis ekibinin yanı sıra MİT görevlilerinin de katıldığı belirtildi. Tüm dünyaya El Kaide’ye yönelik istihbarat çalışması yürüten CIA da Gaziantep’teki gelişmeleri yakından izlediği belirtildi.

Ancak CIA ajanlarının Gaziantep’e geldiği yolundaki haberler doğrulanmadı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ndeki üst düzey bir yetkili “CIA ajanlarının bize gelip bilgi istediği doğru değildir. Eğer CIA, operasyonla ilgili bilgi istiyorsa Emniyet Genel Müdürlüğü ile bağlantı kurar. Bilgi ve belgelerin verilmesine Emniyet Genel Müdürlüğü karar verir” dedi. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde yatan 5 polisten Deniz Bayram ve Mehmet Ali Koca ise dün taburcu edildi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim