PKKnın pişmanlık YASASI

  • Home
  • PKKnın pişmanlık YASASI
PKKnın pişmanlık YASASI
Biri 8, diğeri 15 yıldır dağdaydı. Teslim oldular. Dağda neler çektiklerini anlattılar. Abone olBiri 8, diğeri 15 yıldır dağdaydı. Döndüler, kendi iradeleriyle teslim oldular. Teslim olurken bir talepte bulunmadılar, herhangi bir anlaşma yapmadılar, itirafçı da olmadılar. Ama bulundukları ilin mülki amirlerinden, yeni bir hayata başlarken çok destek gördüler.

CUDİ (27)

10 kardeşin en büyüğü. İlkokul üçe kadar okudu. Babası gibi çobandı. 17 yaşında dağa çık hotel reklam tı. Üç kez kaçmaya çalıştı, yakalandı. Ölmekten başka çaresi kalmadığını düşündüğü için çatışmaların en gözü kara elemanı oldu. Manga komutanlığına yükseldi. İki yıl önce, dördüncü kaçışında başarılı oldu. Hapis yattı, çıktı, evlendi, bir çocuğu oldu.

YENİ HAYAT

Çocuğumun okuyup doktor olmasını istiyorum
eşime sevecenim soba yakıp ev süpürüyorum

İki yıl önce sivil kıyafetimle kaçtım. Tabanca, tüfek ve el bombalarını yanıma aldım, bir köye gittim. Beni şehre götürün, dedim, kabul etmediler. Mezranın birinde, bir evin kapısına dayandım. Yedi sekiz köpek etrafımı sarınca bir ağacın tepesine çıkıp seslendim, bir kadın çıktı. Halk önderi olduğumu, arkadaşlarıma ekmek istediğimi söyledim. Silahlı bir adam çıktı avluya. Sen devlet misin, terörist misin, nereden bilelim, dedi. Günlerdir açtım. Bir tarlaya dalıp sekiz kavun yedim. İshal olmuştum. Kurumuş otların arasına uzanıp saklandım. Sabah oluyordu, köylüler beni görebilirdi. Yakında bir karakol vardı.

KOMUTAN ALNIMDAN ÖPTÜ

Nizamiyeden girdim, nöbetçi askere komutanla görüşmek istediğimi söyledim. Kimsin, dedi asker. Gerçek ismimi, ineklerimi kaybettiğimi söyledim. Kimliğimi istedi. Köyden acele çıktım, yanımda yok dedim. Bahçedeki kameriyede oturan komutanın yanına götürdüler. Teslim olmaya geldim, dedim. İnanmadı, şaka yapan bir korucu sandı. Kıyafetimin altına saklı silah ve bombaları yere attım. Geldi alnımdan öptü.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim