Uyum Cephesine çağrı

  • Home
  • Uyum Cephesine çağrı
Uyum Cephesine çağrı
Maliki, Irak Uyum Cephesi'ne, bir hafta içinde hükümete dönme çağrısı yaptı. Abone ol

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, ülkedeki en büyük Sünni siyasi grup olan Irak Uyum Cephesi'ne, bir hafta içinde hükümete dönme çağrısı yaptı.

Maliki, Ağustos ayında ulusal birlik hükümetinden ayrılan bakanlar turizm reklam a, dönmemeleri halinde yeni bir kabine oluşturacağı uyarısında bulundu.

Maliki, "Siyasi görüşmeler sürüyor. Sadece Uyum Cephesi'nin değil, (İyad Allavi liderliğindeki) Irak Ulusal Listesi'nin de hükümete yeniden katılmasını umuyoruz" diye konuştu.

Kendisine çözüm bulması için iki hafta tanındığını ve sadece bir hafta süre kaldığını hatırlatan Maliki, aski halde yeni bir hükümet oluşturacaklarını söyledi.

Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi liderliğindeki Irak Uyum Cephesi, Maliki başkanlığındaki hükümetin politikalarını protesto etmek için 6 bakanını Ağustos ayında kabineden çekmişti.

Irak parlamentosunun, idam edilen eski devlet başkanı Saddam Hüseyin'in Baas Partisi'nin mensuplarına uygulanan çoğu kısıtlamayı kaldıran kanunu kabul etmesinden sonra Uyum Cephesi, bütün taleplerinin yerine getirilmesiyle yakın zamanda hükümete döneceklerini açıklamıştı.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim