DTPden KÜRTÇE TEHDİT 

  • Home
  • DTPden KÜRTÇE TEHDİT 
DTPden KÜRTÇE TEHDİT 
Kars il Kongresinde Kürtçe konuşan Van vekili Üçer "PKK'yı bitiremezler" dedi.Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanlığı Olağanüstü kongresine katılan DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, baştan sona Kürtçe yaptığı konuşmasında operasyonların başarısız olacağını savundu.

Üçer, "Diyorlar ki biz PKK'nın kökünü kazıyacağız. Biz de diyoruz ki, siz 30 yıldır 25 operasyon yaptınız, kökünü kazıyamadınız. Siz şimdi bir operasyonla mı bitir search engine optimization eceksiniz. Siz yapamazsınız. Herkes de biliyor ki bitiremezler." dedi.

DTP Kars İl Başkanlığı binasında yapılan kongreye eski il başkanı ve kapatılan DEP'in eski vekili Mahmut Alınak, Van Milletvekili Özdal Üçer, divan üyeleri ve partililer katıldı. 'Demokrasi Şehitleri' için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongrede yapılan açılış konuşmalarının ardından söz alan Van Milletvekili Özdal Üçer, konuşmasını Kürtçe yaptı. Divan Başkanı Mehmet Alkan, vekili "Kürtçe bilmeyenler de var, Türkçe konuşur musunuz?" diyerek uyardı. Ancak, Üçer, "Türkçe bilmeyenler de varmış. Ben kendi dilimden konuşmak istiyorum. Halkların kardeşliği adına sonunda birkaç Türkçe söz söylerim. Divanın izni olursa ben kendi dilimden konuşmak istiyorum." diyerek teklifi geri çevirdi ve konuşmasını Kürtçe sürdürdü.

"Türk'lerin bir söylemi var: Bana arkadaşını söyle, senin kim olduğunu söyleyeyim" diyen Üçer, "Erdoğan'ın arkadaşları kimlerdir? George Bush'tur, savaş isteyenlerdir. Kürt'lere düşmanlık yapıyor, emekçilere, işçilere, memurlara düşmanlık yapıyor. Nerede o 'demokrasi getireceğiz' sözleri. Memuruna, işçisine zam yapmıyor. İşsizlik ve yoksulluk artıyor ama Ankara'da zenginlikten bahsediyor. Çiftçiler ekonomik haklarını istediğinde, engelliler ekonomik haklarını istediğinde paraları olmaz, bütçeleri zayıftır." dedi.

PKK'YI BİTİREMEZLER



Kategori : POLİTİKA

Whatsapp İletişim