İran gazı belirsiz

  • Home
  • İran gazı belirsiz
İran gazı belirsiz
İran ağır kış koşullarına girdi. Vana kısıldı. Peki gaz ne zaman verilecek?Abone ol

İran Milli Gaz Şirketi Halkla İlişkiler Müdürü İbadullah Ganberi, Türkiye’ye verilen doğal gazın, İran’daki ağır kış koşulları nedeniyle artan iç talep yüzünden kesildiğini belirterek, koşull breast reduction turkey prices arın normale dönmesi durumunda bir hafta içerisinde Türkiye’ye tekrar gaz verebileceklerini bildirdi.

A.A muhabirinin doğal gaz kesintisi ve Türkiye-İran enerji işbirliğine ilişkin sorularını yanıtlayan Ganberi, son yıllarda Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin bütün alanlarda geliştiğini, gelecekteki ilişkilerin de şimdikinden daha iyi olacağını söyledi.

İki tarafın da enerji alanında işbirliğini geliştirmek istediğini ifade eden Ganberi, geçen Temmuz ayında Ankara’da enerji alanında işbirliği için mutabakat zaptı imzalandığını anımsattı.

İmzalanan mutabakat zaptında Güney Pars doğal gaz havzasındaki üç fazın Türkiye tarafından işletilmesinin öngörüldüğünü belirten Ganberi, bu konudaki görüşmelerin sürdüğünü, İran’ın projeye olumlu baktığını ve hayata geçirilmesinde kararlı olduğunu belirtti.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim