Tecavüzcü kurşuna dizildi

  • Home
  • Tecavüzcü kurşuna dizildi
Tecavüzcü kurşuna dizildi
İran'da, erkek çocuklara tecavüz suçundan bir kişi kurşuna dizildi.Abone ol

İran basınında yer alan haberlere göre, İsfahan'ın Necefabad şehrinde yaşayan Rıza Şerifi (21) adlı kişi, erkek çocuklara tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklandı.

Yapılan soruşturma sonunda Şerifi, 2 yıl zarfında, okul önlerinden kandırarak kaçırdığı, yaşları 7 ile 11 arasınd turist tanıtım a değişen 17 erkek çocuğa tecavüz ettiğini kabul etti. Devrim mahkemesince yargılanan Şerifi, önce ''boynu vurularak öldürülme'' cezasına çarptırıldı, ancak cezası daha sonra ''kurşuna dizilmek suretiyle idama'' çevrildi.

Şerifi hakkındaki idam kararı, yargıtay tarafından da onandı. Gazetelerde yer alan haberlere göre Şerifi, kendisinin de çocukken tecavüze uğradığını söyledi. Fars ajansı, Şerifi'nin cezasının bugün İsfahan'da kurşuna dizilerek infaz edildiğini bildirdi. İran'da, 1979 İslam devriminin ilk yıllarından beri ilk kez bir kişinin kurşuna dizildiği belirtiliyor. İslam devriminin ilk yıllarında, vatan hainliğiyle suçlanan Şah rejimi yanlıları kurşuna diziliyordu.

Şah döneminin son başbakanı Emir Abbas Hüveyda ile istihbarat kurumu SAVAK'ın başkanı General Nimetullah Nesiri ve çok sayıda rütbeli asker kurşuna dizilmişti. İran'da vatana ihanet, cinayet, tecavüz, silahlı soygun, hırsızlık, uyuşturucu kaçakçılığı ve dinden dönme suçları idamla cezalandırılıyor. İran, dünya genelinde idam kararını en fazla uygulayan ülkeler arasında yer alıyor.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim