MHPden türban bildirisi

  • Home
  • MHPden türban bildirisi
MHPden türban bildirisi
MHP türbana neden 'evet' diyor? Partinin gerekçesi ne? Şandır açıkladı..Abone ol

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, ''Bize göre baş örtüsü, bir inanç değeridir. Baş örtüsünü siyasetin gereği takanları Allah'a havale ediyoruz. Bizim onlarla işimiz yok'' dedi.

Şandır, Mersin'in Erdemli İlçesi Ülk otel reklam ü Ocakları Temsilciliğince düzenlenen toplantıda, yıllardır ülke gündemini meşgul eden baş örtüsü sorununu kökünden çözmek için anayasa teklifi verdiklerini ve Mecliste 70 milletvekili ile iktidar partisi gibi çalıştıklarını söyledi.

İNANÇ MESELESİ

Sorunun çözümlenmesi için Mecliste davranış ahlakı ortaya koyduklarını belirten Şandır, ''Baş örtüsü meselesi MHP'ye göre bir inanç meselesidir. Biz dinimiz İslam'ın ve kitabımız Kur'an-ı Kerim'in emri olduğu için insanlarımızın başını örtmesine inanıyoruz'' diye konuştu. Şandır, şöyle devam etti:

BAŞÖRTÜSÜ İNANÇ DEĞERİ

"İnancımız bu milletin en önemli değeridir. Dolayısıyla bize göre baş örtüsü, bir inanç değeridir. Baş örtüsünü siyasetin gereği takanları Allah'a havale ediyoruz. Bizim onlarla işimiz yok. Baş örtüsünü kendi siyasetlerinin malzemesi olarak kullananlar ve siyasetin ifadesi olarak takanlar bizim konumuzun dışındadır.''



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim