Ergenekonun BÜYÜK ABİSİ 

  • Home
  • Ergenekonun BÜYÜK ABİSİ 
Ergenekonun BÜYÜK ABİSİ 
Ergenekon operesyonu'nda ilk tutuklama gerçekleşti. Binbaşı parmaklıklar arkasına kondu. Abone ol

Ergenekon'un 30 zanlısının işlemleri dün sabah başlayıp gece yarılarına kadar Beşiktaş Adliyesi'nde sürdü. Emekli binbaşı Zekeriya Öztürk, "halkı silahlı isyana tahrik"ten tutuklandı.

KARARGAH PATRİKHANE   Ergenekon terör örgütünün, gözaltına alınanlar arasında bulunan, Sevgi Erenerol’un basın sözcülüğünü yaptığı Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi’ni karargáh olarak kullandığı ortaya çıktı.
Operasyonu yürüten birimler, Ergenekon yapılanmasının önemli isimleri arasında yer aldığı iddia edilen Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Özel Büro isimli grubun kurucusu Erkut Ersoy, Kuvayı Milliye Derneği Başkanı emekli Albay Fikri Karadağ ile Akşam gazetesi yazarı Güler Kömürcü’nün, haftada 1 kez yapılan toplantılara sürekli katı search engine optimization ldıklarını belirledi.

BİNBAŞI TUTUKLANDI

Emekli binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk 'halkı, Türkiye Cumhuriyet Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik etmek' ve 'terör örgütü üyesi' olmak suçundan tutuklanırken, Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

5 TUTUKLAMA

Zanlıların adliyeye sevkleri ve işlemleri gece saatlerine kadar sürdü. Peyderpey gelen gruplar içinde yer alan Kuvayi Milliye Derneği Teşkilat Başkan Yardımcısı Kahraman Şahin, Erol Ölmez, Erkut Ersoy, eski uzman çavuş Muhammet Yüce de mahkemece tutuklandı. Böylece tutuklananların sayısı 5'e yükseldi.

Asım Demir, Yaşar Aslanköylü, Raif Görüm, Emin Caner Yiğit, Tanju Okan, Atilla Aksu ve Anotoli Madjar mahkeme, Mehmet Boğazkaya ve Murat Özkan ise savcılıktan serbest bırakıldı.

HER YOL MÜBAH

Binbaşı Küçük'ün İstanbul'daki evinden alınan 12 bilgisayar CD'si ile 3 anabellekte yapılan incelemeler sonucu, özel hazırlanmış proje dokümanlarında "Ergenekon'a bağlı yeni sivil toplum kuruluşlarının oluşturulması ve vatandaşlara yönelik fişleme yapılması", "TSK içinde yeniden yapılanmaya gidilmesi", "MİT ve JİTEM hatlarına düşmeyecek örgütlenmeye gidilmesi, naylon terör örgütleri ve mafya gruplarının oluşturulması", "Temizleme ve ortadan kaldırma adı altında yeni yapı oluşturulması ve cinayetlerin organize edilmesi", "Sokaktaki başıboş işsiz gençlerle ülkü ocaklarının etkisindeki gençlerin Kuvay-ı Milliye ruhu içinde yetiştirilip eylemlere hazırlanması", "Hedefe ulaşmak için 'herşeyi mübah' sayacak kişilerin siyasete girişinin engellenmesi ve suikastlar yapılması" başlıkları altında çalışma metinleri bulundu.
Bu arada operasyon kapsamında, zanlı Hoştan'ın evinde biri Glock 2 tabanca ele geçirildi. Hoştan'ın evinde bulunan tabancalar, daha önce herhangi bir suçta kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için kriminal laboratuvara gönderildi.

BÜYÜK ABİ KİM?

Ergenekon örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında yapılan teknik takip sonucu gazeteci Hrant Dink cinayetinin arkasındaki ismin tespit edildiği öne sürüldü. Polisin 'Büyük abi'ye 20 gün önce üç kişi arasında geçen şifreli konuşmayı deşifre ederek ulaştığı öğrenildi.

2.5 yıldır çeteyi takip eden polis, Dink cinayetinden 20 gün önce 3 kişi arasında geçen şifreli bir konuşmayı tespit etti. Konuşmayı deşifre eden polisin, Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili azmettirici ve cinayeti planlayan kişi olduğu belirtilen 'Büyük abi'nin kimliğini belirlediği öne sürüldü.

Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim