Vay SAHTEKARLAR

  • Home
  • Vay SAHTEKARLAR
Vay SAHTEKARLAR
Dekont deyip geçmeyin. ATM'lerde atılan o kağıtlar, çete için hazine değerinde.Abone olİzmir'de, ATM'lerin önüne atılan dekontları toplayarak Ankara, İstanbul, İzmir üçgeninde 2 milyon YTL vurgun yapan şebeke çökertildi. 'Markaj' operasyonunda 1'i kadın 10 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyeti, banka hesaplarından yüklü miktarda para çekildiğini fark eden vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçti. Kısa sürede aynı yöntemle çok sayıda kişinin dolandırıldığı bilgisine ulaşıldı.

EMEKLİ POLİSİN OĞLU

Vur seo company gunun yapıldığı banka şubelerindeki kamera kayıtları, bırakılan bilgiler ve evraklar tek tek incelendi. Polis 'sahte bilgilerle' işlem yapan şebekenin banka şubesine bıraktığı gerçek bir bilgiye ulaşınca düğüm çözüldü. Yapılan operasyonda emekli bir polisin oğlu olan çete lideri Ahmet Ş. (34), 7 şebeke üyesi, emlakçılık yapan K.A. adlı kadın ve vergi dairesi memuru Aydın K. yakalandı.

ŞEYTANİ PLAN NASIL İŞLEDİ?

Gözaltına alınan çete üyelerinin ifadeleri ise vurgunun tüm detaylarını ortaya çıkarttı. Buna göre soygun şöyle işledi: Çete üyeleri bankamatik önlerine ve çöpe atılan dekontları toplayarak, kabarık hesap sahiplerine ulaştı. İsim ve hesap numaralarını kullanarak 'para yatırma' bahanesiyle bankaya gidip bu kişilerin kimlik bilgilerini tespit etti. Bu aşamadan sonra sırada sahte nüfus cüzdanı çıkartmak vardı. Kurbanın bilgileriyle kendi fotoğraflarını birleştiren şebeke üyeleri, hazırlanan sahte nüfus cüzdanlarını gerçek noterlere tasdik ettirdi ve vekaletname çıkarttı.

KÖSTEBEK YARDIMI

Vergi dairesinde çalışan köstebek Aydın K. da bilgilerin doğruluğunu teyit etti. Şebeke üyeleri hesap sahibini takibe alıp, elektronik eşya satma bahanesiyle irtibat kurdu, kendilerini kurye gibi tanıtıp belge teslim etmek için imzalarını ve anne kızlık soyadlarını öğrendi. Sahte belgelerle müşterilere ait telefon bilgilerini değiştirdi. Böylelikle bankanın mağdura ulaşıp hesap hareketlerinden bahsetmesi engellendi. Bütün bu aşamalardan sonra şebeke üyeleri için geriye bankaya gidip sahte nüfus cüzdanı ve taklit imza ile para çekmek kaldı.



Kategori : GÜNCEL

Whatsapp İletişim