Talih Kuşuna Yunan aday

  • Home
  • Talih Kuşuna Yunan aday
Talih Kuşuna Yunan aday
Yunan şirketi Intralot, Milli Piyango ile ilgilendiklerini kaydetti. Abone ol

Intralot Üst Yöneticisi (CEO) Constantinos Antonopoulos, bu sene özelleştirilmesi düşünülen Milli Piyango ile ilgilendiklerini kaydetti.

Türk-Yunan İş Forumunda, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Antonopoulos, Türkiye'de Turkcell'le ortak oldukları Inteltek şirketi ile faaliyette bulunduklarını ve şirket kurulduğunda yaklaşık 100 milyon avro yatırımla 1-105 Türkiye'ye geldiklerini belirterek, "Türkiye'de ilk büyük yatırımı yapan Yunan şirketiyiz. Şu anda ise Finansbank'taki NBG yatırımının ardından ikinci büyük Yunan yatırımına sahibiz" dedi.

Antonopoulos, Inteltek ile 2004 yılından beri İddia oyununun operasyonlarını yürütmek üzere, 2011 yılına kadar geçerli bir ihaleyi kazandıklarını belirterek, Spor Toto'nun dışarıdan hizmet alım sözleşmesi yapamayacağı gerekçesiyle ihalenin mahkeme kararı ile iptal edildiğini anlattı. Antonopoulos, "Türkiye'deki faaliyetlerimizin ilerlemesi konusunda yine de iyimseriz. Hükümet geçen Mart ayında doğru bir karar aldı ve 1 yıl geçici olarak faaliyetlere devam ediyoruz. Daha sonra yeni ihale düzenlenecek. İhalenin geçerliliğini korumak için yeni bir yasa geçirilmesi gerekiyor. Hükümet bununla ilgileniyor" diye konuştu.

Antonopoulos, Intralot'un 40 ülkede faaliyet gösterdiğini ve dünyanın en büyük şans oyunları özel şirketi olduğunu belirterek, "Yeni bir ihale olduğunda kazanma konusunda iyimseriz" dedi.

Antonopoulos, Milli Piyango özelleştirmesine ilişkin olarak ise, "Hükümet Milli Piyangoyu özelleştirme niyetini açıkladı. Bu özelleştirme ile Milli Piyango'nun lisans ve tüm operasyonları özel bir konsorsiyuma devredilecek. Eğer bu gerçekleşirse Milli Piyango özelleştirmesi ile ilgileniyoruz" diye konuştu.



Kategori : EKONOMİ
Whatsapp İletişim