GÜLün TÜRBAN mesajı

  • Home
  • GÜLün TÜRBAN mesajı
GÜLün TÜRBAN mesajı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül türbanla ilgili görüşlerini açıkladı. "Üniversitelerde inançlar özgürce yaşanmalı" dedi. Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, türban tartışmalarına da gönderme yaptı. Gül, ''Üniversiteler, düşüncelerin serbestçe ifade edildiği, inançların serbestçe yaşandığı, siyasetin kısır çekişmelerine girmeyen, lüzumsuz ideolojik tartışmalara sahne olmayan yerler olmalı'' dedi nevada seo .

Gül, Erciyes Üniversitesi'nin bazı birimlerinin açılış ve temel atma töreninde konuştu. Üniversitelerin toplumun lokomotifi olduğunu dile getiren Gül, üniversitelerde tartışılan fikirlerin halka taşındığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, gelişmiş ve güçlü üniversitelere sahip ülkelerin güçlü demokrasilere de sahip olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

ÜNİVERSİTEDE İNANÇLAR SERBESTÇE YAŞANMALI

'Üniversitelerimizin Türkiye'nin çok daha büyümesine, güçlenmesine, Türk ekonomisinin çok daha gelişmesine katkıları olacağını umuyorum. Üniversiteler, aynı zamanda düşüncelerin serbestçe ifade edildiği, inançların serbestçe yaşandığı, siyasetin kısır çekişmelerine girmeyen, lüzumsuz ideolojik tartışmalara sahne olmayan yerler olmalı.''

''Kurulan üniversiteler, gerçekten üniversite gibi olmalı'' diyen Gül, öğrencilerin üniversitede sadece ders almadığını, farklı bir iklim yaşadığını belirtti. Üniversitelerde, spordan müziğe, güzel sanatlardan kültürel alanlara kadar geniş bir faaliyet yelpazesi sağlanarak bu iklimin oluşturulması gerektiğini kaydeden Gül, AB üyelik sürecinin üniversitelerin gelişimine katkı sağladığını söyledi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim