Kurana hakaret filmi

  • Home
  • Kurana hakaret filmi
Kurana hakaret filmi
Kuran'ı canilik ve cinayetlerin esin kaynağı olarak gösteren çirkin film şimdilik ertelendi ama... Abone olİNTERNETHABER

Hollandalı aşırı sağcı politikacı Geert Wilders'ın hazırlattığı 10 dakikalık film, İslam dinine ve Kuranı Kerim'e hakaretler içeriyor. Hollanda'daki müslümanları ayağa kaldıran film şimdilik 2 haftalığına ertelendi.

Kuran'a ve İslam dinine ağır hakaretlerin yer aldığı film, Hollanda'nın aşırı sağcı siyasetçi G seo hizmeti eert Wilders'in imzasını taşıyor. 44 yaşındaki Wilders, Hollanda'daki Özgürlük Partisi'nin lideri...

HİTLER BENZETMESİ

Filmde Kuran'ı Kerim, Adolf Hitler'in 'Kavgam' kitabına benzetiliyor.
İslam aleminin kutsal kitabı; "kadınlara ve eşcinsellere hoşgörüsüzlüğün, cinayetin, caniliğin ve terörün ilham" kaynağı olarak gösteriliyor.

10 dakikalık film daha yayınlanmadan büyük tepki çekti. Hollanda Müslüman Konseyi, Wilders'i "ırkçı ve faşist" olarak niteleyerek, ülkedeki müslüman kesimine itidal çağrısında bulundu.

Ülkeyi terketmek zorunda kalacak
Wilders, Hollanda'da yetkililerin filmin yayımlanması halinde kendi güvenliği için ülkeyi terketmek zorunda kalabileceğini söylediklerini belirtiyor.

Hükümet de filme gerek Hollanda gerekse ülke dışından gelecek olası tepkilere karşı hazırlıklarını yapıyor. Film nedeniyle ölüm tehditleri alan Wilders de polis tarafından korunuyor.

2 HAFTA ERTELENDİ

Filmin yayınlanması hükümet kararı ile 2 hafta ertelendi. Ancak Hollanda Anayasası'ndaki aşırı özgürlük hükümleri filmin tamamen yasaklanmasının mümkün olmadığı şeklinde yorumlanıyor.

2 hafta son gösterilecek film nedeniyle Hollanda alarm durumunda. Hükümet, filmin piyasaya sürülmesinde sonra çıkabilecek muhtemel olaylar konusunda bütün belediyelere uyarı yazısı gönderdi.



Kategori : DÜNYA

Whatsapp İletişim