KANINA verici girdi!

  • Home
  • KANINA verici girdi!
KANINA verici girdi!
Tıp dünyası şaşkın! Karaciğer nakli yapılan kızın kan grubu, organını aldığı erkeğinkine döndü. Abone olİNTERNETHABER

Organ naklinde tıp tarihine geçen bir mucize yaşandı. 15 yaşındaki bir kızın kan grubu, karaciğerini aldığı verici erkek çocuğunkine dönüştü. Sadece bu değil, tüm bağışıklık sistem amazon seo i de vericininkine döndü.

Bilim dünyasında bu bir mucize olarak niteleniyor. Tıp literatüründe ise bu olay bir ilk... Avusturalyalı  Demi Lee Brennan şu anda 15 yaşında... 9 yaşındayken işlevini kaybeden organı değiştirildi.

Bu organ nakli ile birlikte küçük kızın 0 RH negatif olan kan grubu değişmeye başladı ve 9 ay sonra 0 RH pozitife dönüştü.
Ameliyatı yapan uzmanlar böyle birşeyin ilk kez görüldüğünü açıkladı.

Doktarların incelemesinde küçük kızın, karaciğerini aldığı 12 yaşındaki verici erkek çocuğun kan grubunu da aldığını belirledi. Üstelik sadece kan grubu değil, tüm bağışıklık sistemi de verici çocuğunkine dönüştü.
Doktorlara göre yeni karaciğerin kök hücrelerinin kan hücresi üreten kemik iliğine bir şekilde "üşüşmesi" sonucu kan grubu değişti.

Organ naklinde en çok korkulan şey genellikle vücudun organı reddetmesi. Bu vakada ise aşırı bir sahiplenme sözkonusu...

Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim