CÜCELİ soygun!

  • Home
  • CÜCELİ soygun!
CÜCELİ soygun!
Böyle soygun yapmak kimsenin aklına gelmez. Ama onlar yapıyor.Abone ol

İngiltere'de yeni 'geliştirilen' bir hırsızlık tekniği, şehirlerarası otobüs firmaları ve yolcularının kabusu oldu. Suç çeteleri, orta büyüklükteki bir bavula rahatlıkla sığacak yapıdaki cüceleri kullanarak, otobüslerin kargo bölümlerini soyup soğana çeviriyor.

Bagaj bölümlerindeki valizlerden dizüstü bilgisayar, cep telefonu, ziynet eşyası, kredi kartı ya da nakit para gibi değerli şeyleri ç gastric sleeve turkey prices alarak gerek firmalara, gerekse yolculara onbinlerce sterlinlik kayıp verdiren yöntemi,

İngiliz tabloid basınının en 'matrak' gazetesi The Sun, cüce bir aktörü ve gazeteye ait otobüsü kullanarak bire bir canlandırdı. The Sun gazetesinin özel haberinde 'portatif hırsız' rolünü, 1 metre 30 santim boyundaki aktör Phil Holden oynadı...

Holden önce orta büyüklükteki bir valize yerleştirildi. Daha sonra The Sun muhabiri Alex Peake, içinde normal eşyalar varmış gibi, metal detektörlerine de yakalanmayan valizi otobüsün bagajına yerleştirdi. Araç harekete geçtikten sonra cüce Holden de usulca valizinden çıkıp 'vazifesini' yerine getirmeye başladı. Temsili olarak yerleştirilmiş diğer valizlerin içinde bulunan, 'yükte hafif, pahada ağır' bütün değerli eşyaları çalıp tekrar kendi valize girerek fermuarı kapattı.

Otobüsün varış noktasında da, daha önce yolcu olarak otobüse binen diğer çete üyesi, içi artık cüce ve ganimetle dolu olan valizi hiçbir şüphe çekmeden alıp gitti.

Bu yeni vurgun tekniğinin kurbanlarından biri olan ve İngiltere-İsveç arası yolcu taşıyan Swebus otobüs firması, başlarına bu olaylar gelmeye başladıktan sonra bagaj bölümlerine güvenlik kamerası yerleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

İsveç ve İngiliz polisi de son aylarda tırmanışa geçen bu yöntem nedeniyle, ellerindeki sabıkalı cücelerin sicil kayıtlarını raflardan indirip tekrar incelemeye aldı.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim