Havada CEP paniği!

  • Home
  • Havada CEP paniği!
Havada CEP paniği!
THY uçağı havalimanına doğru alçaldığında sistem bozuldu. Hostesler telefon avına çıktıAbone ol

THY uçağının inişinde ILS sinyalleri arıza verince, pilot açık cep telefonu olabileceğini belirtti. Bir yolcunun telefonunu açık unuttuğu öğrenildi

Türk Hava Yolları'nın Dalaman-İstanbul seferini yapan TK 215 sefer sayılı arizona seo Boing 737-400 tipi yolcu uçağı iniş için Atatürk Havalimanı'na alçalmaya başladığı sırada ILS (aletli iniş sistemi) sinyali bozuldu.

Bunun uçakta bulunan bir cep telefonunun açık olmasından kaynaklanabileceğini düşünen Kaptan Pilot Bahadır Altan, kabin ekiplerine "Uçakta açık cep telefonu olabilir, bir kontrol edin" şeklinde anons yaptı.

Bunun üzerine kabin ekipleri, yolcuların cep telefonlarını kontrol etmesini istedi. Kontrol sırasında yanında çocuğu ile seyahat eden kadın bir yolcu, kendisinin telefonunun açık kaldığını ve bir arama geldiğini belirterek anonsun arkasından hemen kapattığını söyleyerek özür diledi.

Olayın ardından ILS sistemiyle iniş yapmaktan vazgeçen pilot Altan, manuel olarak Atatürk Havalimanı'na sorunsuz bir iniş gerçekleştirdi. Uçak indikten sonra kokpite gelen kadın yolcunun pilotlardan da özür dilediği belirtildi. ILS sinyallerinin arızalanmasına açık cep telefonuna çağrı gelmesinin neden olabileceği kaydedildi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim