Karamanlisin ZOR anı!

  • Home
  • Karamanlisin ZOR anı!
Karamanlisin ZOR anı!
Yunanlı fanatikler Atatürk'ün huzuruna çıkmasına şiddetle karşıydı. Anıtkabir'e gitti ve şunu yazdı;Abone ol49 yıl sonra bir Yunan Başbakanı Türkiye'ye geldi. Ülkesinde fırtınalar kopartan ziyaret çok konuşulacak. Atatürk'ü Hitler'e benzetme densizliğinde bulunan aşırı milliyetçi Yunanlıları çıldırtan sahne ANITKABİR'de yaşandı.  Karamanlis Ata'nın huzuruna çıktı ve saygı duruşunda bulundu.

BU FOTOĞRAFLAR FANATİK YUNANLILARI ÇILDIRTA gastric bypass turkey CAK.
BİR YUNANİSTAN BAŞBAKANI, ATATÜRK'ÜN HUZURUNDA...
İŞTE KARAMANLİS'İN KIZDIRACAK ANITKABİR FOTOĞRAFLARI

İşte bu çalkantı içinde ülkemize gelen Yunan Başbakanı Kostas Karamanlis Anıtkabir'i ziyaret etti. Yunan Başbakanı bir zamanlar Yunan ordularını denize döken Atatürk'ün kabri başındaydı..

Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan Karamanlis, saygı duruşunda bulundu. Buradan şeref defterini imzalamak üzere Misak-ı Milli kulesine gitti. Konuk başbakana ziyaretin sonunda Anıtkabir'i tanıtıcı set hediye edildi.

Son seçimlerde yüzde 17’ye çıkaran aşırı milliyetçi Halkçı Ortodoks Cephe Partisi Karamanlis'e soru önergesi vermiş ve "Ne işin var Türkiye'de?" diye sormuştu.

ANITKABİR'E NE YAZDI?

Şeref defterine duygularını Yunanca aktaran Karamanlis şunları yazdı:

"Atatürk ve Venizelos’un siyasi irade ve cesareti vardı. Biz de geçmiş trajedilerin bize engel olmaması için gerekli cesarete sahibiz. Bu istek ve cesaret iki halk arasındaki parlak geleceği meydana getirecektir".

AMCASI BOŞ BIRAKMIŞTI

Karamanlis’in Anıt Kabir ziyareti ve yazacakları içerde ve dışarda özellikle Yunan ve Rum kesiminde dikkatle izleniyordu. Zira, 1959 yılında Ankara’yı Başbakan olarak ziyaret eden amcası Konstantin Karamanlis Anıtkabir Şeref defterine sadece ad ve soyadını yazarak imza atmıştı.

Kategori : POLİTİKA

Whatsapp İletişim