İşte Atanın takımı

  • Home
  • İşte Atanın takımı
İşte Atanın takımı
Atatürk hangi takımı tutuyordu? Tartışmaya Bakan Özak ta katıldı.Abone ol

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, 'Atatürk şu takımlıydı, bu takımlıydı deniyor. Atatürk yıllar önce Tabzon İdman Yurdu'nun fahri başkanı olmuştu' dedi.

Özak, Türkiye Liselerarası Basketbol Şampiyonası'nda A ilinois seo nkara İl Birincisi olan Fatoş Abla Koleji'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, sporun önemli bir toplumsal aktivite olduğunu ve Atatürk'ün de spora çok önem verdiğini belirtti.

Atatürk'ün hangi takımı tuttuğuna dair kamuoyunda çeşitli tartışmalar yapıldığını ifade eden Özak, 'Atatürk şu takımdandı, bu takımdandı deniyor. Fakat Atatürk yıllar önce Trabzon'da bir amatör küme takımına fahri başkanlık yapmıştır. Kendisi, Trabzon İdman Yurdu Kulübü'nden gelen talebi kabul ederek, bu kulübe fahri başkan olmuştur. Önce bu iyi bilinmelidir' şeklinde konuştu.

Bakan Özak, Fatoş Abla Koleji basketbol takımı oyuncularını Ankara birincisi olmalarından dolayı kutladı ve basketbolculara hediyeler verdi. Kendisi gibi Trabzonlu olan okulun kurucusu ve sahibi Fatma Özyurt'a da (Fatoş Abla) bir ibrik hediye eden Bakan Özak, Fatoş Abla'yı eğitim ve spora katkılarından dolayı kutladı.



Kategori : SPOR
Whatsapp İletişim