Kocaeli Üniversitesi Marmara Depremi'nde yerle bir olmuştu. O dönem üniversitenin başında olan Komsuoğlu, hemen yeni bir üniversite için kolları sıvamıştı.
Öğrenciler 4 yıl boyunca prefabrike dersliklerde eğitim görürken o Umuttepe Yerleşkesi'ni inşaaya başlamıştı. Umuttepe çok kısa sürede tamamla avukat seo ndı ve çadır ve prefabrikede eğitim gören öğrenciler Türkiye'nin en modern üniversitelerinden birine kavuştular.
SAYILI ÜNİVERSİTELER ARASINDA
Umuttepe yerleşkesi deprem mağduru bölgenin de umudu oldu. Deprem sonrasında kimsenin tercih etmediği üniversite 4 yıl sonra adeta yeniden doğdu. Kısa sürede de kaliteli eğitimi ile Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasına girdi.
Profesör Komsuoglu bununla da yetinmedi. Yıkıntılara arasından inşaa ettiği üniversiteyi Avrupa Üniversiteler Birliği üyeliğine taşıyıp, Magna Carta'yı imzalayarak üniversiteyi dünyaya açan, Bologna sürecini başlattı.
KAPASİTE 2 KATINA ÇIKTI
Marmara depremi öncesinde 22 bin öğrenci ve bin 250 öğretim elemanı bulunan üniversitede bugün Üçtepeler mevkisinde modern tesislerde 3 bin personel ve 55 bin öğrenciyle eğitim ve öğretime devam ediliyor.
Depremde 12 öğretim üyesi ve öğretim elemanını yitiren KOÜ, Türkiye'de biri İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda olan 2 deprem izolatöründen birine sahip olan üniversite unvanını aldı.
KOÜ Tıp Fakültesi, ''akıllı bina sistemiyle'' 8.5 şiddetindeki bir depremde dahi elektrikler kesilmeden ameliyat yapılabilecek durumda...
KAN KANSERİNE YENİLDİ
Bu sabah evinde, psödomiksoma peritonei (kalın bağırsak kanseri) nedeniyle hayatını kaybeden Komsuoğlu, 1994'ten beri Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapmış, iki dönem rektörlük görevini yürütmüştü.
Komsuoğlu, 2006'da bu görevi eşi Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu'na devretmişti. Prof. Dr. Baki Komsuoğlu'nun 400'den fazla ulusal ve uluslararası bilimsel makale ve bildirisi, 15 kitabı bulunuyor.
Kategori : GÜNCEL