Tiyatrocular amele oldu

  • Home
  • Tiyatrocular amele oldu
Tiyatrocular amele oldu
İstanbul Şehir Tiyatroları’nda bir ilk daha yaşanıyor. Tiyatrocular şoktaAbone ol

Yıllardır yevmiyeyle çalışan Şehir Tiyatroları sanatçıları belediyenin vasıfsız işçi kadrosuna alınınca isyan etti:

“Ya asfalt işçisi olarak çalıştırılırsak?” diyen sanatçılara Alkaya söz verdi: “Asfalt döşemeye gönderilirseniz önce ben giderim.”

Yıllardır kadro bekleyen oyuncular bu uygulamaya büyük tepki gösterdiler. “Vasıfsız işçi olarak kadroya alındıysak, bele gastric bypass turkey diyenin her yerinde; parklarda da, mezarlıklarda da çalıştırılabiliriz” kaygısını taşıdıklarını belirttiler. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya ise oyuncuların böyle bir istismarla karşılaşmayacakları sözü verdi.

Şehir Tiyatroları’nda yıllardır yevmiyeli oyuncu olarak çalışan sanatçılar, belediyenin uygulamasıyla ilgili kaygılarını NTVMSNBC’ye anlattı:

PROTOKOL İMZALAMAK İSTİYORLAR
“Ocak ayı itibarıyla işçi kadrosuna geçtiğimizi öğrendik. Bize çok ayrıntılı bir bilgilendirme yapılmadı. Şu anda hepimiz kaygılıyız. Belediyenin herhangi bir işçisinden farkımız yok şu anda. Vasıfsız görünüyoruz. Oysa birçoğumuz konservatuar mezunu. Şehir Tiyatrosu’nda yıllardır çalışan alaylı arkadaşlarımız da var. Vasıfsız işçi kadrosuna alındığımız için Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde de, Mezarlıklar Müdürlüğü’nde de çalıştırılabiliz. İşçi olduğumuzu öğrenince bizler de sendikaya üye olduk. Şimdi biz sendikayla bir protokol yapmak istiyoruz. En azından Şehir Tiyatroları dışında herhangi bir yerde çalıştırılamayacağımıza dair bir protokol imzalamak istiyoruz.”

KADRO BEKLEYENLER ŞOKTA
“Normal koşullarda tiyatroların sanatçı kadrosuna geçmemiz gerekiyordu. Senelerdir kadro bekleyen arkadaşlarımız var. 13-15-18 senedir kadro bekleyen arkadaşlarımız bunlar. En az bekleyen bile 3 yılını yevmiyeli olarak doldurmuş durumda.”

Yasemin Arpa/ntvmsnbc



Kategori : MAGAZİN
Whatsapp İletişim