DTP herşeye rağmen gidecek

  • Home
  • DTP herşeye rağmen gidecek
DTP herşeye rağmen gidecek
Bölgeye alınmayacakları söylenen DTP'liler yine de gideceklerini söylediler...Abone ol

DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, il binasında yaklaşık 300 partilinin katıldığı basın toplantısında, 5 Şubat günü, ‘düzenlenen askeri operasyonlara karşı durmak ve demokratik çözüm’ için 5 Şubat günü Diyarbakır'dan Şırnak'a yürüyeceklerini açıkladı.

DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, Kürt sorununun bir kez daha in airbnb reklam kar ve imha siyaseti ile askeri çözüme havale edildiğini öne sürerek, şöyle konuştu:

“Halkımıza inkarı, imhayı ve sadece ölümü dayatan AK Parti hükümetinin riyakar ve takiyeci yüzü ve çözümden neyi amaçladığı, ölüm ve öldürme üzerine kurulu siyaseti bir kez daha açığa çıkmıştır. Bu nedenle DTP Diyarbakır il örgütü olarak genel merkezimizin aldığı karar gereği, AK Parti politikalarına ve uygulamalarına karşı durmak, onlarca kez denenmiş ve çözümsüzlüğü kanıtlanmış sınır ötesi operasyonlar ve bombardımanların çözüm olmadığını haykırmak, Kürt ve Türk halklarını karşı karşıya getirecek ve biribirine düşman edecek politikaları teşhir etmek, basının ve medyanın yürüttüğü akıl almaz ve gerçek dışı yoğun psikolojik savaş kampanyasını protesto etmek, kürt halkının tüm kazanımlarını ne pahasına olursa olsun sahipleneceğini göstermek için Şırnak'a yürüyeceğiz.”

ŞIRNAK'A GİREMEZLERSE NE YAPACAKLAR?
Gazetecilerin “DTP'lilerin Şırnak'a sokulmayacağı söyleniyor. Öyle olursa ne yapacaksınız?” sorusu üzerine Aydoğdu, “Biz herşeye rağmen gideceğiz. Engellemeleri aşmaya çalışacağız. Aşamayacağımız durumda Genel Merkez'in talimatıyla hareket edeceğiz” dedi.

DTP'lilerin Diyarbakır'dan otobüslerle Şırnak'a gideceği burada çadırlar kuracağı öğrenildi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim