İşte o DERİN isimler

  • Home
  • İşte o DERİN isimler
İşte o DERİN isimler
Gözaltına alınanlar "derin" olaylarla gündeme gelen isimler. İşte karanlık geçmişler;Abone ol

İNTERNETHABER

Türkiye son yılların "EN DERİN" operasyonu ile çalkalanıyor.
Dün gece saat 3'te 40 ayrı noktada operasyon başlatıldı.
İddialar kontragerilla yapılanması olarak nitelenen Ergenekon örgütünü işaret ediyor.

Peki gözaltına alınan isimler kimler? Şimdiye kadar hangi olaylarla gündeme gelmişler... İşte bazı notlar;

VELİ KÜÇÜK: Her taşın altından çıkan adam diye biliniyor. Kamuoyu ismini ilk olarak "susurluk" ile duydu.

SUSURLUK: Emekli Tümgeneral Veli Küçük'ün görevde olduğu sırada, devlet, mafya, siyaset üçgeninin kilit ismi ülkücü Abdullah Çatlı ile son telefon görüşmelerinden birini yaptığı savcılık incelemeleri sırasında belirlendi. Fakat Küçük, ne çağrıldığı TBMM Susurluk Komisyonu'na gitti, ne de hakkında adli bir soruşturma açılabildi.

DANIŞTAY SALDIRISI: Danıştay saldırısında da parmağı olduğu öne sürüldü. Danıştay'ı basan Alparslan Arslan'la fotoğrafı ortaya çıktı.

DİNK DAVASI: Hrant Dink'in "Türklüğü aşağılamak" davasında da yine o vardı. Dink, 'O duruşmama geldi, her ş turist tanıtım ey daha kötüleşti' demişti. Veli Küçük ile Kemal Kerinçsiz bir çok olayda defalarca aynı karede yer aldı.

TRABZON: Küçük'ün emekli olduktan sonra eski İstanbul Valisi Erol Çakır ve eski Narkotik Şube Müdürü Nihat Kubuş ile kurduğu Stratejik Güvenlik Koruma ve Eğitim adlı şirketin bir şubesinin de Dink suikastı sonrasında hayli tartışılan Trabzon'da bulunması, başka bir ilginç tesadüfe işaret ediyor.

KEMAL KERİNÇSİZ : Büyük Hukukçular Birliği Başkanı olarak ortaya çıkan Kemal Kerinçsiz, davalarda çıkardığı olaylarla biliniyor.

"KELLE DAVASI" : Kerinçsiz son olarak "şehit aileleri adına" Başbakan Erdoğan hakkında Öcalan'a "Sayın" şehitlere "kelle" dediği iddiası ile dava açmış ve kazanmıştı.
DİNK CİNAYETİ: Hrant Dink'in 301. maddeden yargılandığı davada da ortaya çıkmıştı. Dink'in bütün davalarına katılarak, adliye çıkışlarında olaylar çıkarmıştı. Dink cinayetinin ardından Kemal Kerinçsiz ve Veli Küçük hakkında Dink cinayetine azmettirmekten soruşturma açılmış ancak mahkeme heyeti her ikisi hakkında da takipsizlik kararı vermişti.

ÜMRANİYE: Kemal Kerinçsiz, Ümraniye'de bulunan el bombaları ile ilgili tutuklanan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in avukatlığını da yapıyordu.

FİKRET KARADAĞ : Kuvayi Milliye derneği ile gündeme geldi. Dernekte yapılan ve silah üzerine ettirdiği yemin ile medyaya kapak oldu.

Yeminde; Türk milletini dünyanın efendisi yapmak, Türk oğlu Türk olmak gibi sözler dikkat çekiyordu. Fikret Karadağ ile birlikte örgüt yöneticisi Tanju Okan ve Hüseyin Günen de gözaltına alındı.

SAMİ HOŞTAN : Susurluk skandalında adı gündeme geldi. Arnavut Sami olarak da biliniyor. 2. MİT raporunda DHKP-C ile ilişkili olduğu, İspanya, Hollanda ve Kolombiya bağlantılı uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı öne sürüldü.

MİT Raporunda Tarık Ümit'in kaçırıldıktan sonra Abdullah Çatlı tarafından Arnavut Sami'nin çiftliğinde sorgulandığı ileri sürüldü.

DREJ ALİ: Gerçek ismi Ali Yasak... Yeraltı dünyasının bilindik isimlerinden biri... 12 Ocak 1978'de kanunsuz yürüyüşe katılmaktan tutuklanmış, 25 Ocak 1978 tarihinde yapılan mahkemesinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

26 Ocak 1978'te karşıt görüşlülerle girdiği silahlı çatışma neticesinde yaralandı. 1988'de Milliyet gazetesini kardeşi ile ilgili bir haber yüzünden tarattı. Korkut Eken, DGM savcılığına 24 Şubat 1997'de verdiği ifadede, Çatlı gibi Yasak'ın da, 1987-88'de MİT tarafından, yurtdışında PKK ile mücadelede kullanıldığını söyledi

SEVGİ ERENEROL : Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi'nin basın sözcüsü olan Sevgi Erenerol, Dink cinayetinin "Ermeni diasporasının tuzağı" olduğunu öne sürmüştü.

Türkiye'deki misyonerlik faaliyetlerine yönelik açıklamaları ile bilinen Erenerol,  Kıbrıs'ta oynanan oyunların ve misyonerlik faaliyetlerinin, diğer örnekleri gibi, Türkiye'yi zora sokmak isteyenlerin oyunu olduğunu savunuyordu. Erenerol, misyonerlik faaliyetleri ile konferans da vermişti...
Sevgi Erenerol, ifadesi alındıktan sonra serbest
bırakılan ilk isim oldu...

GÜLER KÖMÜRCÜ : Gözaltına alınanlar için de fazlasıyla dikkat çeken bir isim... Akşam gazetesi yazarı olan Kömürcü, "derin" yazıları ile tanınıyordu.

Dink cinayeti sonrasında ANKA ajansının soyulmasını "Çok önemli bir istihbarat operasyonu" olarak nitelemişti.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan bir diğer isim de Yasin Hayal'ın avukatı olan Fuat Turgut'du...



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim