Fransa Türkiyeyi tanıtacak

  • Home
  • Fransa Türkiyeyi tanıtacak
Fransa Türkiyeyi tanıtacak
Fransa'da "Türkiye Mevsimi" etkinlikleri düzenleneceği açıklandı. Abone ol

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Temmuz 2009 ile Mart 2010 arasında "Türkiye Mevsimi" etkinlikleri düzenleneceğini açıkladı.
Bakanlığın açıklamasında, Fransızların Türkiye'yi daha iyi tanıması için "Türkiye Mevsimi" etkinliklerinin düzenlenmesine karar verildiği belirtildi.

Konu hakkı Metın2emek nda bilgi veren Bakanlık sözcüsü Pascale Andreani, "Türkiye Mevsimi, Fransız toplumuna, çağdaş Türkiye'nin dinamikleri, yaratıcı farklılıkları, kültür ve mirasının daha iyi tanıtılmasına katkıda bulunacak" dedi.
Sözcü, "Türkiye Mevsimi etkinliklerinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin yoğunluğunu ve tarihi boyutunun önemini bir kez daha göstereceğini" vurguladı.

Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin siyasi, ekonomik ve kültürel boyutuna da atıfta bulunan sözcü, bu etkinlikler dolayısıyla iki ülke arasında üst düzey ziyaretlerin gerçekleşeceğini ifade etti.

"Türkiye Mevsimi" dolayısıyla, Fransa'da, Türkiye'yi tanıtan çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinin 2009 Haziran ayında düzenlenecek olması dolayısıyla, iç politikada aşırı sağ partilerin Türkiye konusunu istismar etmesinden çekinen hükümetin, daha önce bahar aylarında başlatmayı planladığı "Türkiye Mevsimi" etkinliklerini, parlamento seçimleri sonrasına ertelediği yorumu yapılıyor.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim