İstanbul-Antalya 4 saat

  • Home
  • İstanbul-Antalya 4 saat
İstanbul-Antalya 4 saat
İstanbul ile Antalya arasını 4 saate indirecek olan "Hızlı tren" projesi başlıyorAbone ol

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Ulaştırma ve Demiryolları Uzmanı Serdinç Yılmaz, İstanbul, İzmit, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Burdur, Isparta güzergahlarından Antalya’ya ulaşacak demiryolu hattının, karayoluyla 12 saat olan ulaşım süresini yaklaşık 4 saate düşüreceğini belirtti.

İSTANBUL- istanbul seo ANTALYA ARASI 4 SAAT

Devlet Planlama Teşkilatı Ulaştırma ve Demiryolları Uzmanı Serdinç Yılmaz da "Türkiye’de Hızlı Tren Yatırım Planlaması ve Antalya Önceliği" başlıklı konuşmasında, hızlı trenlerin saatte ortalama 200 kilometre hız yaptıklarını bildirdi.

Antalya’yı İstanbul ve Ankara’ya bağlaması planlanan hızlı demiryolu hattının ise henüz etüt proje aşamasında olduğunu vurgulayan Serdinç Yılmaz, İstanbul-Antalya hattının toplam 743 kilometre olacağını bildirdi. Yılmaz, İstanbul, İzmit, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Burdur, Isparta güzergahlarından Antalya’ya ulaşacak hattın, kara yoluyla 12 saat olan ulaşım süresini yaklaşık 4 saate düşüreceğini ifade etti.

Serdinç Yılmaz, projenin Eskişehir’den itibaren olan kısmının ise 2 milyar 730 milyon avroya mal olacağını kaydetti.

Ankara’yı Antalya’ya bağlayacak 588 kilometrelik hattın Afyonkarahisar bağlantılı olacağını bildiren Yılmaz, bu hattın karayoluyla 7 saat olan süreyi yaklaşık 3 saate düşüreceğini söyledi.

Yılmaz, Ankara-Antalya hızlı demiryolu hattının Afyonkarahisar’dan ayrıldıktan sonraki kısmının ise 1 milyar 830 milyon avroya mal olacağını kaydetti.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim