PKK infazdan vazgeçti

  • Home
  • PKK infazdan vazgeçti
PKK infazdan vazgeçti
PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine sığınan itirafçı çarpıcı bilgiler verdi. Abone olPKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında askeri ve siyasi eğitim alan ardından örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan N.K.terör örgütü ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi. N.K. 'Osman Öcalan'ın infaz kararının iptal edildiğini söyledi'

PKK’nın Kuzey Irak’taki Zagros, Hakurk, Zap ve Gare dağındaki kamplarında askeri ve siyasi eğitim alan ve 3 ay önce Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim olan 26 yaşındaki ‘Zınar’ kod adlı N.K.’nin yargılanmasına 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan N.K. duruşmada hazır bulundu.

6 yıl önce Isparta 40'ıncı Hafif Piyade Alay Komutanlığı’nda vatani görevine başladığını, burada acemi eğitimini tamamladıktan sonra, Siirt’in Pervari ilçesi kırsalındaki Okçular Karakolu’nda komando olarak askerlik yaptığını anlatan N.K., daha sonra PKK’ya katıldığını söyledi.

ZAP’TA 2 Bİ alabama seo N PKK’LI VAR

Kaçakçılarla birlikte sınırı geçerek Irak’a çalışmak amacıyla gittiğini belirten N.K. şunları anlattı:

“Kaçakçılar yolda PKK’lılarla karşılaştı. PKK’lılar beni Hakurk kampında misafirhane adı verilen bir binaya götürdü. Burada bana kimlik sordukları esnada üzerimdeki cep telefonu çaldı, bunu duyar duymaz telefonu elimden alarak içindeki simkartı hemen kırdılar ve kimliğimi aldılar. Bana ilerleyen süreçte savaş yaşanacağını, bu nedenle örgüte katılmam gerektiğini söylediler. Nişanlı olduğumu söylediğimde, ‘Gidip başkasıyla evlensin. Sen burada kalacaksın’ dediler. Askerlik yaptığım için beni sürekli eleştirip tecrit ettiler. Bu nedenle odun toplama, kampa gelen misafirleri karşılama, erzak taşıma işlerinde çalıştırıldım.

Zap bölgesinde 2 bin civarında silahlı PKK’lı var. Ayrıca bu kampta uçaksavar ve füzeler var. Tüm bölgelerde takım düzeyinde tepeciler var. Bunlar hava harekatı için gözetleme görevi yapıyor. Her kampta insan gücüyle yapılmış yeraltı tünelleri var. PKK birçok lojistik ihtiyacını IKDP ve KYB’den sağlıyor.”

‘IKDP ASKERİ GÜCÜNÜ KUVVETLENDİRİYOR'

PKK’da bomba ve sabotaj eğitimi alan özel biriminde görev alanların genellikle bombalı saldırılar için kent merkezlerine gönderildiklerini, bu nedenle kaçışları önlemek amacıyla bu birimde görev alanların genellikle eski katılım ve örgüte sıkı sıkıya bağlı kişilerden seçildiğini kaydeden N.K. şöyle devam etti:

“Ancak son dönemde şehir merkezine gelip teslim olmak amacıyla özel birimlere katılmak için örgüt yönetimine başvuranlar var. PKK’dan kaçıp IKDP’ye teslim olan örgüt mensuplarından Türkiyeli olanlar güvenlik güçlerine teslim olmak istiyor, ancak ceza alacakları korkusuyla teslim olmaya çekiniyorlar. Peşmergeye katılanların oranı oldukça fazladır. Çünkü IKDP onları Türkiye’ye göndermemek için yoğun telkinde bulunuyor. Kendi askeri gücünü kuvvetlendirmek için örgütten ayrılanları kendi gücüne katıyor. Örgütün şu anda en büyük gelir kaynağı, gümrük adını verdiği Türkiye- İran- Irak sınır hattında kaçakçılardan aldığı paralardır.”

‘OSMAN ÖCALAN’IN İNFAZ ETMEKTEN VAZGEÇİ"

PKK’dan ayrılan Osman Öcalan hakkında PKK yönetiminin infaz kararı çıkarıldığını, ancak bu kararın daha sonra iptal edildiğini belirten N.K., “Keklik avına çıkma bahanesiyle kamp alanından uzaklaşıp daha önce kaçış istikametini belirlediğim Başur bölgesindeki peşmergelere ait Barzan Karakolu’na teslim oldum. 1 ay IKDP’nin elinde kaldıktan sonra Türkiye’ye teslim edildim” dedi.

Kısa bir ara veren mahkeme, sanık hakkında yasadışı örgüt üyesi olmaktan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığını, ancak suça bulaşmadan kendi isteğiyle örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olması nedeniyle TCK’nın 221'inci maddesi uyarınca etkin pişmanlıktan yararlandırılıp hakkında ceza verilmesine yer olmadığına ve serbest bırakılmasına oy birliğiyle karar verdi.


Kaynak: Hürriyet


Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim