Sezer reddetti, Gül ağırlıyor!

  • Home
  • Sezer reddetti, Gül ağırlıyor!
Sezer reddetti, Gül ağırlıyor!
200 bin kişinin ölümünden sorumlu tutulan Sudan Devlet başkanı Gül'ün konuğu...Abone ol

ABD ve insan hakları örgütlerinin Darfur’da yaklaşık 200 bin kişinin ölümünden ve 2 milyondan fazla kişinin yerlerinden edilmesinden sorumlu tuttuğu Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir bugün Çankaya Köşkü’nde resmi konuk olarak ağırlanacak. Sudan Devlet B missouri seo aşkanı, diğer liderler gibi askeri törenle karşılanacak ve Camlı Köşk’te ağırlanacak.

Gül davet etti

Çankaya Köşkü’nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün daveti üzerine gerçekleşecek ziyaret sırasında “Darfur sorunu”nun da ele alınacağı belirtildi. Sudan Devlet Başkanı El Beşir, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı ziyaret edecek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kabul edecek. El Beşir ve beraberindeki heyet yarın İstanbul’a geçerek burada DEİK tarafından düzenlenecek toplantıya katılacak. Türk ve Sudanlı işadamlarının yer alacağı toplantıda Sudan’daki yatırımlar ve bu ülke ile ekonomik ve ticaret işbirliğinin daha da artırılması üzerinde durulacak.

Sezer kabul etmemişti

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Sudan tarafından gelen aynı yöndeki talepleri ertelemeyi tercih etmişti. Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı döneminde, bakanlığının uluslararası kamuoyunun hassasiyetine ilişkin uyarılarını dikkate alarak Sudan’a resmi ziyaret yapmaktan kaçınmıştı.

kaynak: Vatan



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim