Gazze karanlığa gömüldü

  • Home
  • Gazze karanlığa gömüldü
Gazze karanlığa gömüldü
Gazze Şeridi'nin tek elektrik santralının şalteri indirilince halk sokağa döküldü.Abone ol

Gazze Şeridi'nin tek elektrik santralının fuel oil yokluğu nedeniyle şalteri indirmesi, Gazze Şeridi'nde yaşayanların yarıdan fazlasını karanlığa gömerken, Gazze kentinde çoğunluğu kadın ve çocuk binden fazla kişi ellerinde mumlarla sokağa d dekorasyon öküldü.

Gazze'nin tek santralının saat 20.00'de üretimini durdurmasıyla, başta Gazze merkezi olmak üzere, Gazze Şeridi'nin hemen bütün kentleri karanlıkla karşı karşıya kaldı. Sadece, kuzeyde Beyt Lahya'da bazı semtler İsrail'den elektrik aldığı için karınlıkta kalmadı. Ancak bu semtlerde de birkaç saat sonra şalterlerin kapatılarak, başka semtlere kısmi elektrik verileceği bildirildi.

Güneydeki Mısır'dan elektrik sağlayan Han Yunus ve Refah'ta da durum farklı değil. Mısır'dan gelen hatlardaki arızanın son 4 gündür buralarda da elektriklerin sürekli kesik olmasına yol açtığı öğrenildi.

Gazze'de elektriklerin kesilmesiyle, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan bin kişilik bir grup, parlamentonun bulunduğu Ömer Muhtar caddesi üzerinde toplandı. Ellerinde kesintiler nedeniyle İsrail'i protesto eden, "ölüyoruz, bizi kurtarın" yazılı pankartlar taşıdı, zaman zaman aynı şekilde bağırdılar. Bir Gazzeli, "Gazze'de artık ay ışığına kaldık" sözleriyle tepkisini dile getirdi.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim