DTP sınıra GİDİYOR

  • Home
  • DTP sınıra GİDİYOR
DTP sınıra GİDİYOR
DTP operasyonlara karşı olduğunu her konumda gösteriyor. Şimdi de sınıra gidiyor...Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Yöneticileri 5 Şubat'ta yapılacak olan ‘Operasyonlara Karşı Demokratik Çözüm Yürüyüşü' için operasyon bölgesine gideceklerini açıkladı.

DTP Kars İl Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Dindar İnak, 5 Şubat'ta Diyarbakır'da ‘Operasyonlara Karşı De connecticut seo mokratik Çözüm Yürüyüşü' adıyla eylem düzenleyeceklerini, Kars’tan da bir grup partilinin buna katılacağını söyledi.

DTP milletvekilleri ve belediye başkanlarının 5 Şubat’ta Diyarbakır’da toplanacağını belirten İnak, “Aynı gün Şırnak’a binlerce insan temsili olarak hareket edeceğiz. Şırnak'ta yürüyüş kolu biçiminde operasyon bölgesine yürüyeceğiz. Operasyon bölgesinde bir gece konakladıktan sonra 6 Şubat'ta kamp yerinde Kürt sorunun demokratik çözümüne ilişkin önerilerini içeren deklarasyon açıklanacak'' dedi.

DTP İl Başkanı İnak, her koşul altında adil ve demokratik bir çözümü savunduklarını, bu kararlı duruştan vazgeçmeyeceklerini belirtirken, şöyle devam etti:

“Tüm saldırı ve baskılara rağmen sorumlu ve duyarlı yaklaşımımız devam edecektir. Savaş çığırtkanlığına, operasyonlara, Kürt halkının inkarına ve halkımızın iradesi üzerinden geliştirilen saldırılara karşı dün olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacağız. Tasfiye planlarından medet umarak, çözümsüzlüğü derinleştiren ve böylece halkımızı kanlı bir sürecin girdabına sürükleyen yaklaşımlara sadece söylem ve açıklamalarla değil, somut eylemsel tutumumuzla da karşı duracağız.''



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim