Tuncelden BÖLÜNME tehdidi

  • Home
  • Tuncelden BÖLÜNME tehdidi
Tuncelden BÖLÜNME tehdidi
DTP'liler yine aynı... Sabahat Tuncel, bu kez konuşmasında, bölünme tehdidi yaptı ve;Abone ol

DTP Milletvekilleri Ahmet Türk ve Sebahat Tuncel Almanya'nın başkenti Berlin Eyalet Parlamentosu'nda dün düzenlenen `Türk-Kürt Uyuşmazlığı ve Barışçı Çözüme İlişkin Perspektifler' konulu bir Konferans'a katıldı.

Tuncel yaptığı konuşmada, artık çözümün ertelenmeyeceği bir noktaya gelindiğini belirtti ve, "Arkadaşlarımız AKP'nin değiştiğini, tennessee seo ordunun değiştiğini sorunlara farklı yaklaştığını söylediler. Evet bu doğru, çünkü artık sorunun bir kimlik sorunu olduğunu, kart kurt meselesinden öte bir Kürt meselesi haline geldiğini Türkiye'deki dinamikler ve bütün dünya biliyor. Bugün Kürt sorunu sadece Türkiye'nin sorunu değil, işte Almanya'nın da sorunu Avrupa'nın da sorunu, dünya sorunu haline geldi ve bu dünyada en çok tartışılan konulardan biri. Tabi ki bu değişim ve dönüşüm karşısında Türkiye kendisini değiştirmek zorunda ve bir yaklaşım belirlemek zorunda" dedi.

Tuncel konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi Türkiye'de ciddi bir bölünme fobisi var ve bölünecek korkusuyla halkların en küçük taleplerini terörize ediliyor. Kim kimlikten bahsediyor, kim kültürden bahsediyor Kürtler'in kendi dilini, kimliğini özgürce kullanmasından bahsediyor `ölüneceğiz' diye ondan korkuluyor. Ama eğer Türkiye bu hakları sağlamazsa, Kürt halkının demokrasi, özgürlük ve eşitlik taleplerine cevap vermezse yarın o korkusunu duyduğu bölünme de gerçekleşebilir. Dünya değişiyor, Ortadoğu değişiyor dedi arkadaşlarımız, bu doğru. Kuzey Irakta bir oluşum var. Bugün Türkiye'deki 20 milyona yakın Kürdün yönü Ankara'dadır, Ankara'nın bu işi çözmesini istiyor. Eğer Ankara bu işi çözemezse farklı bir yöne de kayabilir. Bunlar dünya gerçekliği bunu görmek zorundayız.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim