Erdoğan HERKESE ÇATTI

  • Home
  • Erdoğan HERKESE ÇATTI
Erdoğan HERKESE ÇATTI
Erdoğan'ın türban yanıtı sert oldu. Yargıtay'a, rektöre, medyaya ve köşe yazarlarına böyle yüklendi...Abone ol

Yargıya:
Herkes konumunu bilsin.
Medyaya:
İşi gücü başörtüsü
Rektöre:
Orduya akıl verme

AKP'nin Ümraniye ve Beykoz kadın kolları kongrelerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yargı, rektörler ve medyaya yüklendi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ile Danıştay Başkanlar Kurulu'nun tü new mexico seo rban konusundaki çıkışına sert tepki gösteren Erdoğan, "Bu ülkede eğer kuvvetler ayrılığı varsa, herkes konumunu iyi bilmeli. Kimse yasama ve yürütme organının üstünde kendini bulamaz, göremez" dedi.

KİMSİN SEN YA!

Bir rektörün 'Darbe' çağrısı yaptığını söyleyen Erdoğan, "Kimsin sen ya" diye çıkıştı. Medyayı da eleştiren Erdoğan, "Onların işi gücü başörtüsü" diye konuştu.

SEN NE KARIŞIYORSUN!

Milletin kılık kıyafetiyle uğraşmaya kimsenin hakkının olmadığını belirten Erdoğan, "Bu insanların bireysel tercihidir. Bireysel tercih olarak nasıl giyiniyorsa giyinsin. Sen ne karışıyorsun buna? Bu din ve vicdan özgürlüğüne girmezmiş. Ne özgürlüğüne girer?" dedi.

"Bizim önümüze ikide bir Anayasa'yı getirmesinler. Biz Anayasa'yı en az onlar kadar biliriz" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

PARTİLERE BASKI YAPMAYIN

"Bu ülkede eğer kuvvetler ayrılığı varsa, herkes konumunu iyi bilmeli. Yasama, yürütme, yargı erki birbirine müdahale etmeyecekse, herkes yerini konumunu iyi bilsin. Kimse yasama veya yürütme organının üstünde kendini bulamaz, göremez.

Yargı makamı ihsası rey (bir yargıcın sürmekte olan davada kanaatini belirtmesi) makamı değil, onlar da makamlarının gereğini Anayasa'nın tayin ettiği şartlar içerisinde yapmaya mecburdur. Siyasi partileri baskı altına almaya kimse gayret etmesin."



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim