AF örgütü Kenyayı kınadı

  • Home
  • AF örgütü Kenyayı kınadı
AF örgütü Kenyayı kınadı
Uluslararası Af Örgütü, Kenya polisinin göstericilere aşırı güç kullanmasını kınadı. Abone ol

Merkezi Londra'da bulunan örgütün Afrika programı müdürü Erwin van der Borght, Kenya polisinin bazı durumlarda güç kullanmasının kabul edilebilir olduğunu ancak kalabalık üzerine gerçek mermiyle ateş açan pol ebay seo islerin sınırı çok aştığını belirtti.

Borght, hükümetin aşırı güç kullanımını sona erdirmesi için polise hemen kesin talimatlar vermesi, öldürülenlerle ilgili bağımsız ve tarafsız soruşturma başlatması ve aşırı güç kullanan polisler hakkında gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini söyledi. Bu arada örgüt, gazetecilerin tartaklanması ve insan hakları savunucularının gözaltına alınmasıyla ilgili gelen haberlerden "endişe duyduklarını" da kaydetti.

Bugünkü protesto gösterilerinde 5 kişinin, 3 gündür süren izinsiz gösterilerde ise toplam 25 kişinin öldüğü bildiriliyor. 27 Aralık'ta yapılan seçimlerde Devlet Başkanı Mwai Kibaki'nin yeniden seçilmesini protesto etmek için, yasağa rağmen gösteriler düzenleniyor.

Kendisinin kazandığını ileri süren Kenya muhalefet lideri Raila Odinga, ülke çapında gösteri düzenlenmesi çağrısında bulunmuş ancak polis gösteri yapılmasına izin vermemişti.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim