PKKya terör diyemedi

  • Home
  • PKKya terör diyemedi
PKKya terör diyemedi
DTP'nin TBMM Grubu Başkanı Türk, Almanya'da garip açıklamalarda bulunduAbone ol

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan DTP'nin TBMM Grubu Başkanı Ahmet Türk, Türkiye'deki ''tek halk mantığının'' gerçekçi bir politika olmadığı için başarılı olamayacağını savundu.

Türk, bugün Berlin eyalet meclisinde düzen new mexico seo lenen ''Türk-Kürt uyuşmazlığının barışçı çözümüne ilişkin perspektifler'' konulu bir toplantıda konuştu. Türk, TBMM'nin kurulduğu ilk yıllarda ''Kürtlerin'' meclise girerek zaman zaman burada Kürtçe konuşmalar bile yaptıklarını, daha sonraki yıllardaysa potansiyel bir tehlike olarak görüldüğünü öne sürerek, ''Siyasetler realitelere uygun olmazsa başarılı olamaz, tek halk mantığı da bu nedenle başarılı olamaz'' dedi.

Sorunun silahlarla çözülemeyeceğine içtenlikle inandıklarını, ancak silahların susturulması için de bir iletişim ve diyalog sürecinin başlatılması gerektiğini ifade eden Türk, kendilerine bu yönde bir proje sunulması durumunda tüm şiddet yanlılarına karşı çıkacaklarını belirtti.

Türk, kendilerine ''siz önce PKK'yı kınayın'' denildiğini, bunun kendilerini halklarının önünde kimliksiz bırakma çabası olduğunu öne sürerek, ''öncelikle değişimi istemeyenin kim olduğunun tartışılması gerektiğini'' söyledi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim