Velilere servis müjdesi

  • Home
  • Velilere servis müjdesi
Velilere servis müjdesi
Sömestre tatillini kapsayan dönemde velilerin ödediği 15 günlük servis ücreti artık alınmayacak. Karara uymayan servisçiler hakkında yasal işlem başlatılacak.Abone ol

Begüm KART
İSTANBUL / Sömestre tatilinde öğrenci velileri ile servis taşıyıcıları arasında yaşanan sömestre tatilinde ücret ödenip ödenmeyeceğine ilişkin tartışmalar karara bağ seo hizmeti landı. Bu yıl ve bundan sonraki eğitim ve öğretim dönemlerinde 15 günlük sömestre tatilinde öğrenci velilerinden ücret alınmayacak.

UYMAYAN SERVİSÇİLER HAKKINDA YASAL İŞLEM
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi "Sömestre tatilinde velilerden okul servis ücreti ücret alınmayacağına" ilişkin 2006 yılında karar almıştı. Ancak karar için İstanbul Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası iptali istemiyle İstanbul 2. İdare Mahkemesine dava açmıştı. Mahkeme UKOME'nin, kanunun kendisine verdiği yetki çerçevesinde yarıyıl tatilinin ücrete tabi olmadığına ilişkin kararında hukuka ve mevzuata aykırılık olmadığına karar verdi. Karara uymayan servis taşıyıcıları hakkında UKOME kararı ile servis araçları yönergesine aykırı hareketten yasal işlem yapılacak.
Öğrenci velileri ve servis esnafı arasında herhangi bir sorun yaşanması halinde ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 0212 453 7978\ 0212 453 7993 numaralı telefonlarına başvurulabilecek.

Kaynak: www.gazeteport.com



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim