Şamar oğlanı

  • Home
  • Şamar oğlanı
Şamar oğlanı
Sorunlara öğüt veren yazar birisine aşık olur. Ancak ortada sorun vardır.Abone olBu hafta 6 yeni film gösterimde: ''Amerikan Gangster'', ''Hairspray'', ''Çocuk'', ''Şamar Oğlanı'', ''Gecenin İki Yüzü'', ''Kelebek ve Dalgıç''.

Amerikan Gangsteri
(American Gangster)

Yönetmen: Ridley Scott
Oyuncular: Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor, Josh Brolin...
Tür:  Dram / Suç
Süre: 157 dakika
Yapım Yılı: 2007

Frank Lucas (Denzel Washington) geçimini Harlem’in önde gelen gangsterlerinden birisinin şoförlüğünü yaparak kazanmaktadır. Patronu öldükten sonra pratik zekasını ve katı iş ahlakı kodlarını kullanarak hızla yükselir ve New York’un en güçlü mafya patronlarından birisi haline gelir. Bu arada Richie Roberts (Russell Crowe) adlı deneyimli bir polis, kentteki organize suç örgütlerinin tepe noktasında bir değişim olduğunu sezinlemiş, Lucas’ı adaletin karşısına getirmenin yollarını aramaya başlamıştır.

Hairspray
(Hairspray)

Yönetmen: Adam Shankman
Oyuncular: John Travolta , Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Queen Latifah...
Tür: Müzikal / Komedi
Süre: 114 dakika
Yapım Yeri: ABD / İngiltere
Yapım Yılı: 2007

Kocaman saçları ve kocaman cüssesi bir yana, kocaman kalbi ile new york seo tanınan Tracy Turnblad’in hayatta bir tek tutkusu vardır – dans etmek. En büyük hayali, Baltimore televizyonlarında yayınlanan en havalı dans şovuna, ”The Corny Collins Show”a çıkabilmektir. Tracy (Nikki Blonsky) bu dans programı için biçilmiş kaftandır, ama çok da küçük olmayan bir sorun vardır: Programa biçilen kaftanlar, Tracy’e uymamaktadır. Kilosu yüzünden, istediklerini hiçbir zaman gerçekleştirememiş olan Tracy’ye bu acı gerçeği onun aşırı derecede üzerine düşen, Tracy kadar tombiş annesi Edna (John Travılta) da sık sık hatırlatmaktadır. Ama bu Tracy’yi, durdurmaya yetmeyecektir.

Çocuk

Yönetmen: Onur Ünlü
Oyuncular: Hayko Cepkin, Tuba Ünsal, Ege Tanman, İlker Ayrık...
Müzik: Hayko Cepkin
Tür: Çocuk / Fantastik
Yapım Yılı: 2007

Küçük yaşta kaçırılıp bir hırsız çetesinin eline düşen “çocuk” adlı kahranımızın, çocuklardan nefret eden lakin özel bir tv kanalında çocuk programı sunan “Rüya” (Tuba Ünsal) ile tanışmasıyla, iki taraf içinde içinden çıkılmaz olayların başlamasının hikâyesidir.

Çocuk kahramanımız hırsızlık çetesi içerisinde en başarılı hırsızlardan bir tanesidir. Hırsızlık yapmasının sebebi ise, her 30 bin YTL'lik hırsızlık yaptığında çeteden bir çocuğun ailesine iade edilmesidir.

Şamar Oğlanı
(Dan in Real Life)

Yönetmen: Peter Hedges
Oyuncular: Steve Carell, Juliette Binoche, Dane Cook, John Mahoney...
Tür: Romantik / Komedi
Dakika: 98 dakika
Yapım Yılı: 2007

Dan Ashburn, yalnız bir baba ve yazılarında sorunları olanlara öğüt veren ünlü bir köşe yazarıdır.

Bir aile toplantısında tanıştığı Beth’e aşık olur. Beth güzel, zarif ve eğlencelidir ancak ortada bir sorun vardır: Beth, Dan’in erkek kardeşinin kız arkadaşıdır! Bu durumda acaba Dan okurlarına verdiği öğütleri kendisine uygulayabilecek midir?

Gecenin İki Yüzü
(We Own The Night)

Yönetmen: James Gray
Oyuncular: Joaquin Phoenix, Eva Mendes, Mark Wahlberg, Robert Duvall ...
Tür: Dram / Gerilim / Suç
Dakika: 117 dakika
Yapım Yılı: 2007

New York, Kasım 1988: Yeni bir uyuşturucu türü tüm şehre yayılmış ve bugüne kadar görülmemiş vahşette bir suç dalgasına neden olur. Yeni yasalar doğrultusunda, yeterince adam ve silah kullanamayan polis, ayda iki elemanını kaybeder duruma gelir. Hem suçluları hem suçsuzları yutan acımasız bir savaş başlamıştır.

Bobby Green (Joaquin Phoenix) çapraz ateş altında kalmıştır. Brighton Beach’te, akıl hocası Marat Buzhayev’e (Moni Moshonov) ait olan ve Buzhayev’in yeğeni Vadim Nezhinski (Alex Veadov) gibi gansterlerin takıldığı bir Rus gece kulübünde müdürlük yapan Bobby, bu dünyadan uzak durmaya, dönen kirli işlere karışmamaya çalışır. Rahatına düşkün, ahlâk dışı hayat tarzına rağmen kız arkadaşı Amada’ya (Eva Mendes) tutkuyla bağlıdır ve Manhattan’da Buzhayev adına yeni bir gece külübü açmayı arzulamaktadır.

Öte yandan, Bobby’nin bu insanlardan özenle sakladığı bir sırrı vardır. Ağabeyi, efsane Polis Şefi babaları Bert Grusinsky’nin (Robert Duvall) izinden gitmiş olan Polis Yüzbaşı Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg)’dir. Bobby’nin babası ve ağabeyi ile olan gergin ilişkisi, babası Bert’ün bir savaşın içinde olduklarını söyleyerek, onu artık hangi tarafta olacağına karar vermeye zorlamasıyla bir kez daha sınanmaktadır.

Kelebek ve Dalgıç
(Le Scaphandre et Le Papillon)

Yönetmen: Aaron Blaise, Robert Walker
Oyuncular: Patrick Chesnais, Anne Consigny, Emmanuelle Seigner, Emma de Caunes...
Tür: Biyografik / Dram
Dakika: 112 dakika
Yapım Yeri: ABD / Fransa
Yapım Yılı: 2007

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 43 yaşında sol gözünün görme yetisi hariç bütün bedensel fonksiyonlarını yitiren Jean-Dominique Bauby hayatı zihninde yaşamaya başlar ve dış dünyayla bağını sol gözü aracılığıyla kurar.

Kategori : MAGAZİN
Whatsapp İletişim