Kandilden SUİKAST emri

  • Home
  • Kandilden SUİKAST emri
Kandilden SUİKAST emri
Bombası biten PKK, siyasi suikastler planlıyordu. Tam planı gerçekleştirmek üzereyken yakalandı. Abone ol

İyice köşeye sıkışan terör örgütü PKK militanları, ülke gündemine sarsmak ve Türkiye’yi zor durumda bırakmak için, rast gele suikastlar yapmayı planlıyor.

İstanbul’da siyasi suikast yapma hazırlığındayken yaka amazon seo lanarak tutuklanan PKK’lı Tahsin Uray’ın Kandil’de bulunan Dr. Bahroz kod adlı terör elebaşlarından Suriyeli Fehman Hüseyin’le yaptığı telefon görüşmesi polisi bile şaşkına çevirdi.

Kandil’de 2 yıl süresince bombalama ve sabotaj konularında eğitim alan Tahsin Uray sansasyonel bir bombalama eylemi için İstanbul’a geldi.

DİNLEMEYE TAKILDILAR

Tahsin Uray günlerce beklemesine rağmen eylem yapmak için kullanacağı bomba bir türlü kendisine ulaşmadı. Beklediği bombanın bir türlü gelmemesi üzerine harekete geçen bombacı Uray, Fehman Hüseyin’i telefonla aradı. Uray’ın dinlemeye takılan telefonla yaptığı görüşmede, Fehman Hüseyin’e, ‘Eylem için kullanacağım bomba bir türlü gelmedi’ dedi. Fehman Hüseyin ise teröriste son talimatını şöyle verdi: "Elimizde bomba yok, Ümraniye’de bulunan eve git. Oradan bir silah temin et ve etkili bir suikast yap"

Bunun üzerine Ümraniye’deki hücre evi basıldı ve 7 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Star



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim