C-4 tencereye girdi

  • Home
  • C-4 tencereye girdi
C-4 tencereye girdi
Diyarbakır'daki hain saldırıda kullanılan düzeneğin ayrıntıları belli oldu.Abone ol

Diyarbakır'da 3 Ocak perşembe günü 6 kişinin öldüğü, 67 kişinin yaralandığı saldırıda kullanılan bombanın alüminyum bir tencere ile naylon bidon içerisine yerleştirilmiş A-4 ve C-4 tipi plastik patlayıcıların gübre ile desteklenerek hazırlandığı saptandı. Saldırıyı gerçekleştiren bombacının saklandığı evin bir kadın tarafından yapılan ihbar üzerine belirlendiği ortaya çıktı.

PKK'nın katliam amacıyla düzen arizona seo lediği bombalı saldırıdan sonra olay yerinden toplanan şarapnel parçaları ve bomba artıklarıyla ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı’ndaki bomba uzmanlarının yürüttüğü çalışma büyük titizlikle sürüyor.

TENCEREDE C-4 DÜZENEĞİ

Olayda 2 ayrı bombanın hazırlandığı ve aynı anda harekete geçirildiği belirlendi. C-4 tipi plastik patlayıcıdan oluşan birinci bombanın orta büyüklükte bir alüminyum tencere içerisine yerleştirildiği, tencerenin içerisine şekerle karıştırılmış Amonyum Nitrat, Potasyum Nitrat gübre konulduğu, tencere içerisindeki gübrenin tam orta yerine denk gelebilecek şekilde bir yumruk büyüklüğünde C-4 tipi plastik patlayıcı yerleştirildiği belirlendi. C-4 patlayıcının ortasına ise elektrikli fünye yerleştirildiği, bu fünyenin enerjisinin pil ile sağlandığı, ayrıca fünyeye bağlı iki kablo ucunun, tencere kapağından delik açılarak dışarıya çıkarıldığı, tencere kapağının ise koli bandıyla tencereye sabitlendiği ortaya çıktı.

SU BİDONUNDA A-4 DÜZENEĞİ

İkinci bombanın ise güvenlik güçlerinin olay yerinden topladığı delil ve parçalardan yola çıkılarak mavi renkli geniş ağzı olan naylon bir su bidonu içinde hazırlandığı saptandı. Bu bombanın da şeker ve eritilmiş gübrenin karıştırılarak bidona yerleştirildiği, aynı şekilde bir yumruk büyüklüğünde A-4 tipi plastik patlayıcının gübrenin tam ortasına yerleştirildikten sonra hazırlanan elektrikli fünyeye bağlı kablo uçlarının bidonun kapağından dışarıya çıkarıldığı belirlendi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim