Barzaniye PETROL resti

  • Home
  • Barzaniye PETROL resti
Barzaniye PETROL resti
Bölgesel Kürt yönetiminin petrol anlaşması, Bağdat-Erbil arasındaki ipleri iyice gerdi.Abone olKuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin, Bağdat yönetiminin itirazlarına karşın, yabancı şirketlerle imzaladığı petrol anlaşması, Bağdat-Erbil arasındaki ipleri iyice gerdi.

Irak Petrol Bakanlığı, Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt Yönetimi'nin yabancı şirketlerle yaptığı petrol anlaşmalarını dondurma karar seo hack ı aldı. Iraklı bir yetkili, yabancı şirketlerin Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi ile yaptığı anlaşmalarda direnmeleri halinde merkezi Irak hükümetinin bundan sonraki anlaşmalarda bu şirketleri muhatap almayacağını açıkladı.

Söz konusu karar, Kürt yönetimiyle petrol anlaşmasından vazgeçmeyen şirketlerin ileride Bağdat yönetimiyle yapılacak anlaşmalardan dışlanma ve kara listeye alınmaları yönünde bir ilk adım olarak değerlendiriliyor.

Şu anda 4 yabancı şirketin hem Kuzey Irak'taki Kürt yönetiyle hem de Irak Petrol Bakanlığı ile anlaşmaları bulunuyor.

Bu şirketler şunlar: Birleşik Arap Emirlikleri şirketi Crescent, Kanada petrol şirketi Western Oil Sands and Heritage Oil, Hindistan şirketi Reliance Industries ve Avusturya şirketi OMV.

BU ANLAŞMALARI TANIMAYACAĞIZ

Merkezi Irak hükümeti, daha önce kuzeydeki bölgesel Kürt yönetimin imzaladığı petrol anlaşmalarını geçersiz kabul ettiğini bildirmişti. Irak Petrol Bakanlığından yapılan açıklamada hükümetin söz konusu anlaşmaları geçersiz ve gayrimeşru kabul ettiği belirtilmiş, "Petrol Bakanlığı, kuzeydeki bölgesel yönetim tarafından imzalanan anlaşmaları geçersiz kabul ediyor. Bu anlaşmalar tanınmayacaktır" açıklaması yapılmıştı.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim