Komandolar terörist avında

  • Home
  • Komandolar terörist avında
Komandolar terörist avında
Şırnak'ta dün PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyonun çapı genişliyor.Abone olŞırnak'ın Cudi Dağı'nda dün PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyonun çapı genişliyor.

Komandolar, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Bestler Dereler Bölgesi ve Kato Dağı'na sevkedildi. Hava destekli operasyonun halen devam ettiği belirtilirken, dağlardaki mağaralar da didik didik ediliyor. Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan kalkan F-16 savaş uçakları da gün boyu Kuzey Irak sınırında keşif uçuşları gerçekleştirdi.

Türk S gastric bypass surgery turkey ilahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik dün başta Cudi Dağı olmak üzere başlattığı hava destekli operasyon kesintisiz devam ediyor. Şırnak'ta operasyonun çapı genişletilirken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Bestler Dereler Bölgesi ve Kato Dağı'na da komandolar sevkedildi. Sayıları açıklanmayan bir grup teröristin peşine düşen komandolar, bölgedeki mağaraları didik didik ediyor.

Dere ve nehirlerin geçtiği kırsal alanlarda da arazi arama tarama faaliyeti sürüyor. Tam teçhizatlı komandolar, stratejik öneme sahip bölgelerde, askerlerin geçiş yapacağı akarsu üzerindeki köprülerin altlarını da kontrol ediyor. Gecici köy korucuların da katıldığı operasyonlar, Şırnak'ın Uludere ile Hakkari'nin Şemdinli İlçesi arasındaki 280 kilometrelik bölgede devam ediyor.

Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki 21'inci Jandarma Sınır Taktik Tugay Komutanlığı'ndan havalanan Kobra, Süper Kobra ve Sikorsky helikopterleri Kuzey Irak'a yakın bölgelerde sürekli keşif uçuşları yapıyor. Stratejik noktalardaki yol güzergahları denetim altına alınırken, askeri panzerler sık sık devriye geziyor. Mayın taraması yapan askerlerin zırhlı araçlara astıkları Türk bayrakları da dikkat çekti.

HAVADA UÇAK HAREKETLİLİĞİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK yuvalarına yönelik Kuzey Irak'a yaptığı hava operasyonlarının ana merkezi olan Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nde bugün F-16'ların hareketliliği gözlendi. Üstten ard arda kalklan savaş uçakları Kuzey Irak sınırına yönelirken, bu bölgede keşif uçuşları gerçekleştirildiği belirtildi.


Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim