Kürtler ASİMİLE ediliyor

  • Home
  • Kürtler ASİMİLE ediliyor
Kürtler ASİMİLE ediliyor
DTP'li vekiller Almanya'da coştu. Ahmet Türk'den sivri sözler geldi... Abone ol

DTP'li Ahmet Türk, Almanya'da yaptığı konuşmada terör örgütü PKK'yla ilgili provokatif açıklamalar yaptı

Alman Sol Parti'nin davetlisi olarak Berlin'de bulunan DTP'nin TBMM Grup Başkanı Ahmet Türk, Anadolu'daki 2 önemli halktan biri google üst sıralara çıkmak olduklarını ifade ederek, "Milliyetçi ve şovenist akımların etkisiyle Kürtler potansiyel bir tehlike olarak görülüyor" dedi.

"Kürtlerin talebi Türkiye'yi bölmek değil" diyen Türk, kendilerinin kardeşçe bir birlikte yaşama inandıklarını, ancak "Türkiye'de kendilerine karşı inkarcı ve asimilasyona dayalı bir politika izlendiğini" öne sürdü. Sınır ötesi operasyonların da bir sonuç getirmeyeceğini ileri süren Türk, "Dağlardaki insanları susturarak Kürt halkının gönlünü kazanabilecek misiniz?" dedi.

GURBETÇİ VEKİL FEDERASYON İSTEDİ

Alman Milletvekili Hüseyin Aydın da "DTP milletvekillerinin açıklamalarını desteklediğini" belirterek, "Atatürk'ün de Kürt halkına haklarının verilmesini istediğini, ancak bunun uygulanmadığını" öne sürdü.

Aydın, "Almanya'daki gibi federal bir sistemin Türkiye'ye de faydalı olacağını ve ülkeye zenginlik katacağını, bunun yanı sıra Türkiye'yi bölgesinde daha güçlü bir konuma getireceğini" iddia etti.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim