Kerbelada geniş güvenlik

  • Home
  • Kerbelada geniş güvenlik
Kerbelada geniş güvenlik
Kerbela'da Aşure Günü nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınıyor.Abone ol

Aşure günü nedeniyle şimdiden binlerce Şii Kerbela’da toplanmaya başlarken, Iraklı yetkililer de törene katılanları korumak üzere büyük bir güvenlik operasyonu başlattı.

Siyahlar içinde ve ell komşu ülke reklam erinde kırmızı-siyah bayraklar olan binlerce kişinin ilerlediği Kerbela’da, cumartesi günü yapılacak Aşure törenlerine milyonlarca kişinin katılması bekleniyor. Törene katılmak üzere gelenlerin çoğu, diğer kent ve kasabalardan Kerbela’ya yürüyerek ilerliyorlar.

Güvenlik nedeniyle Kerbela’da, perşembe gecesinden cumartesi akşamına kadar araç yasağı uygulanacak. Ayrıca, kentte yollara barikatlar kuruldu, çatılara keskin nişancılar yerleştirildi.

Yetkililer, Kerbela’ya havadan desteklenen yaklaşık 25 bin asker ve polisin görevlendirildiğini, Kerbela ile Necef arasındaki yola da 4 bin güvenlik gücünün konuşlandığını belirtiyor.

2004 yılının Aşure gününde, El Kaide üyeleri olduğu belirtilen intihar eylemcilerinin Kerbela ve Bağdat’taki eş zamanlı saldırılarında toplam 171 kişi hayatını kaybetmişti.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim