20 bin beyaz melek

  • Home
  • 20 bin beyaz melek
20 bin beyaz melek
Büyükşehir'in Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’ne ziyaretçi akını..Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nü 2007 yılında 20 bin İstanbullu ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü 2007 yılı içerisinde 20 bin İstanbullu tarafından ziyaret edildi. 698 yaşlı ve kimsesiz İstanbullunun yaşamını sürdürdüğü Kayışdağı Darülaceze tesislerini 2007 yılında ziyaret eden 20 bin kişinin 750’sini kurumsal ziyaretçiler, 4500’ünü öğrenciler oluştururken geri kalan 14.780’in montana seo i ise bireysel olarak kuruma gelen bireysel ziyaretçiler oluşturuyor.

Bayramlarda günde 7 bin kişi ziyaret ediyor
En yoğun günlerini Ramazan ve Kurban bayramlarında geçiren Kayışdağı Darülaceze sakinlerini bu yıl bayramlarda toplam 7 bin kişi ziyaret etti. Bayramlarda günde ortalama bin kişinin ziyaret ettiği Darülaceze sakinlerine gelen misafirlerin büyük bölümünü ise 18–35 yaş grubu gençler oluşturuyor.

Ziyaretçi Sayısı Artıyor
Darülaceze tesislerine gelen ziyaretçi rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kayışdağı Darülaceze Müdürü Tayfun Karali, 2006 yılında 17 bin olan ziyaretçi sayısının bu yıl 20 bine çıktığına dikkat çekerek rakamlardaki % 20 oranındaki artışın toplumsal duyarlılık penceresinden bakıldığında sevindirici olduğunu ifade etti. Karali, asıl sevindirici olan noktanın ise gelen ziyaretçilerin büyük bir kısmını 18–35 yaş arası gençlerin oluşturması olduğunu belirtti.

Sosyal İhtiyaçları da karşılanıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü, ülkemizin gerek kapasite gerekse yüzölçümü bakımından en büyük huzur ve bakım evi olma özelliği taşıyor. Toplam 9 yaşam sitesi bulunan darülaceze tesislerinde kurum sakinleri, fiziksel ve psikolojik durumlarına uygun olan yaşam sitelerinde kalıyor. Kurum sakinlerinin yaşamsal ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal gereksinimlerinin karşılandığı Kayışdağı Darülaceze tesislerinde 2007 yılı içerisinde kurum içi ve kurum dışı toplam 379 sosyal organizasyon düzenlendi. Hava şartları, sağlık durumları ve istekleri doğrultusunda kurum içi ya da kurum dışı organizasyonlara katılabilen Kayışdağı Darülaceze sakinleri ayrıca düzenlenen şehirlerarası gezilere de iştirak ediyor. 2007 yılı Eylül ayı içerisinde Darülaceze yönetiminin düzenlediği Karadeniz turuna, yaşları 55 ila 78 arası değişen 40 darülaceze sakini katıldı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim