Enflasyon ABde azdı

  • Home
  • Enflasyon ABde azdı
Enflasyon ABde azdı
Enflasyon canavarı Avrupa'da uyandı. Avro ülkelerinde sıçrama yaptı.Abone ol

AB'de ortak para kullanan 15 ülkenin dahil olduğu Avro Bölgesi'nde bir önceki yıl yüzde 1,9 olan enflasyon oranı, geçen yıl yüzde 3,1'e çıktı.

Enflasyon oranı, 27 üyeli AB ortalamasında ise geçen yıl yüzde 3,2'ye u north dakota seo laşırken enerji, gıda ve eğitim fiyatların en çok arttığı sektörler oldu. AB'de geçen yıl en yüksek enflasyon oranları yüzde 14'le Letonya, yüzde 11,6'yla Bulgaristan, yüzde 9,7'yle Estonya, yüzde 8,2'yle Litvanya ve yüzde 7,4'le Macaristan'da görülürken en düşük oranlar yüzde 1,6'yla Hollanda, yüzde 1,9'la Finlandiya, yüzde 2,1'le İngiltere, yüzde 2,4'le Danimarka, yüzde 2,5'le Slovakya ve İsveç'de kaydedildi.

Piyasa gözlemcileri, orta vadede yüzde 2 seviyesinin altı olarak belirlenen hedefi oldukça aşan enflasyon karşısında Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB), avronun aşırı değerlenmesini de gözönünde bulundurarak faiz artırımına yönelmeyeceğini belirtiyorlar.

AMB, 2005 yılında yüzde 2 seviyesinde bulunan avro gösterge faizini, enflasyonu kontrol altında tutmak için, sonuncusunu geçen yıl Haziran ayında aldığı çeyrek puanlık faiz artırımlarıyla yüzde 4'e kadar yükseltmişti.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim