Sendika sendikaya karşı

  • Home
  • Sendika sendikaya karşı
Sendika sendikaya karşı
Bağımsız Eğitimciler Sendikası Kamu-Sen'in protestosuna tepki gösterdi.Abone ol

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ''Yüzde 2'lik zamları protesto etmeye Türkiye Kamu-Sen yöneticilerinin hiç bir hakkı yoktur. Hükümet ilk defa yetkili sendikaların istediği zammı vermiştir'' dedi.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Kamu-Sen yöneticilerinin işe bir s ilinois seo aat geç gelme eylemini eleştirerek, sendika literatüründe böyle bir eylemin olmadığını savundu. Türkiye Kamu-Sen'in, memurlar için yüzde 2+2 zam isterken, devlet tarafından ödenen üyelik aidatlarına yüzde 100 zam istediğini hatırlatan Avcı, yetkili sendikaların ''memurun cebini değil, kendi cebini düşündüğünü'' ileri sürdü.

Avcı, şunları kaydetti: ''29 Ağustos 2007 günü yapılan 6. toplu görüşmelerin 6. oturumunda Kamu İşveren Kuruluna Türkiye Kamu-Sen'in verdiği teklifte, kamu görevlisinin maaşını oluşturan kalemlerin Ocak 2008'de yüzde 2 ve Temmuz 2008'de yüzde 2 arttırılması, sendika ödeneğinin toplu görüşme primi olarak yeniden adlandırılması ve mevcut 5 YTL'lik tutarın net 10 YTL'ye çıkarılması yönünde teklifte bulunmuştur.

Yani kamu işverenine sundukları resmi başvuruda memurlara yüzde 2+2'lik sefalet zammı, kendilerine ise yüzde 100 oranındaki süper zam konusunda mutabakata varmışlardır. Türkiye Kamu-Sen yöneticileri şimdi de yüzde 2'lik zammı protesto ediyorlar. Yüzde 2'lik zamları protesto etmeye Türkiye Kamu-Sen yöneticilerinin hiç bir hakkı yoktur. Hükümet ilk defa yetkili sendikaların istediği zammı vermiştir.''



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim