Gazze şehitlerine ağlıyor

  • Home
  • Gazze şehitlerine ağlıyor
Gazze şehitlerine ağlıyor
Hamas liderinin oğlu öldürüldü. Gazze'de üç günlük yas ilan edildi.Abone ol

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde bugünkü operasyonları sırasında 20 kişinin ölmesi, yaklaşık 50 kişinin de yaralanmasının ardından, Gazze'de Hamas'ın ilan ettiği 3 günlük yas uygulamasına, Batı Şeria'daki Ramallah yönetimi de katıldı.

Başbakan Selam Feyyad başkanlığındaki Hükümet, İsrail işgal kuvvetl çok dilli seo erinin Gazze Şeridi'ndeki operasyonunu protesto amacıyla, tüm Filistin topraklarında 3 günlük ulusal yas ilan etti.

Ayrıca yarın, kamu kurumlarında İsrail'i protesto için bir günlük iş bırakma eylemi uygulanacağını duyurdu. Genel grev uygulaması sırasında, okullarda eğitime devam edilecek. Filistin kabinesinden yapılan açıklamada, Filistin halkının birliğine de vurgu yapıldı.

Filistin Yönetimi Başbakanı Selam Feyyad, Ortadoğu Dörtlüsü'ne, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine, Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler'e uygulanan ablukanın kaldırılması ve İsrail'in bu tür saldırılarının önlenmesi amacıyla derhal müdahale çağrısında bulundu. İnsan hakları ile ilgili uluslararası kuruluşları ve yardım örgütlerini de Filistin halkına yardıma çağırdı.

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun Kassam roketlerini önlemek amacıyla gerçekleştirildiği duyurulan operasyonunda, Gazze kentinin Zeytun ve Secaiye mahallerinde 18 kişi ölmüş, 50'ye yakın kişi, 10'dan fazlasının durumu çok ağır olmak üzere yaralanmıştı. Akşam saatlerinde de İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da gerçekleştirdiği operasyonda da 2 kişi ölmüş, 6 kişi yaralanmıştı.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim