Nil Demirkazık DELİ mi?

  • Home
  • Nil Demirkazık DELİ mi?
Nil Demirkazık DELİ mi?
Nil Demirkazık hakim karşısındaydı. Babası sürpriz bir dilekçe verdi ve kızının akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etti. Abone ol

Yaptığı şovlar sonunda kendini cezaevinde bulan Nil Demirkazık, yargı önüne çıktı. ''PKK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek'' ve ''örgüt propagandası yapmakla'' suçlanan Demirkazık "ülkesine sevdalı" olduğunu öne sürdü.

Mahkemede sürprizi ise Demirkazık'ın babası yaptı. Mahkemeye kızının "psikolojik rahatsızlığı olduğu" yönünde dilekçe verdi. Mahkeme de Nil Demirkaz'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının amazon seo tespitine karar verdi.

SUÇ İŞLEMEDİM

Kimlik tespiti sırasında, mesleği için ''Sivil toplum örgütü lideriyim'' ifadesini kullanan Demirkazık, savunmasında, ''tek suçunun bu ülkeyi sevmek olduğunu'' söyledi.

Demirkazık, ''Devletime, milletime, bayrağıma karşı herhangi bir suç işlemedim. Şoven milliyetçilerin hedefi olmam dolayısıyla yargılanıyorum'' dedi.

''KÜRDİSTAN ROZETİ''

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz'in ''Kürdistan rozeti'' taktığını hatırlatması üzerine Demirkazık, Çocuk-Der Genel Başkanı olması dolayısıyla, bir çocuk derneğinin açılışına katılmak için Türk iş adamlarının daveti üzerine Erbil'e gittiğini, orada resmi görevli kişilerle görüştüğünü ve rozetin de o sırada kendisine verildiğini anlattı. Rozeti taktığında, gazetecilere, ''rozeti kendisine takan kişilerin görüşünü aktardığını'' savunan Demirkazık, ''ancak basının, bunu kendi görüşüymüş gibi yansıttığını'' ileri sürdü.

AKIL SAĞLIĞI İNCELENECEK

Mahkeme Başkanı Karadeniz, babasının kendisi hakkında mahkemeye, ''psikolojik rahatsızlığı olduğu'' yönünde dilekçe verdiğini açıkladı.

Bunun üzerine Demirkazık, akıl sağlığının yerinde olduğunu ifade ederek, babasının duyduğu endişe üzerine, kendisini kurtarmak için bunu yaptığını düşündüğünü kaydetti.

Mahkeme heyeti, babasının dilekçesi doğrultusunda Demirkazık'ın akli dengesinin tespiti için Ankara Numune Hastanesine sevk edilerek ön rapor alınmasına, raporun gelmesinin ardından Demirkazık'ın Adli Tıp Kurumuna sevkinin değerlendirilmesine karar verdi.

Demirkazık'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim