Kral TERCÜMAN sandı!

  • Home
  • Kral TERCÜMAN sandı!
Kral TERCÜMAN sandı!
İspanya Kralı Carlos, Babacan'ı tercüman sandı. Babacan'dan "Ben tercüman değil bakanım" sözü duyuldu. Abone ol

Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile görüşmek üzere İspanya'da. İspanya kralı, Erdoğan'la birlikte İspanya'da bulunan Bakan Babacan'ı tercüman zannetti. İşte ilginç geçen geziden notlar:

TERCÜMAN DEĞİL BAKANIM

- Erdoğan ile İspanya Kralı Juan Carlos massachusetts seo ’un görüşmesi öncesinde basına fotoğraf verilirken, Carlos Erdoğan'a “Ne zaman geldiniz?'' diye sordu. Dışişleri Bakanı Ali Babacan, “Dün'' dedi. Carlos’un duyulmayan bir sözü üzerine Babacan’ın, “Ben tercüman değilim, bakanım'' dediği duyuldu.

- Erdoğan ile Zapatero’nun görüşmesinde, Zapatero “Güçlü medya nerede? İstanbul’da mı?'' diye sordu. Babacan 200 tane medya kuruluşu olduğunu söyledi. Erdoğan yerel medya da dahil bu rakamın 400’ün üzerinde olduğunu belirtti.

BAŞBAKAN YAYA KALDI

- Erdoğan 3 bakanla birlikte kaldığı otelden iş konseyinin yapıldığı otele yürüyerek gitti. Zapatero da bu arada otelin önünde Erdoğan’ı bekledi. 10 dakika süren yürüyüş sırasında Erdoğan İspanyol polislerinin trafiği durdurmaları sonucu kırmızı ışıklarda geçti. Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan da Erdoğan gecikince Zapatero’dan özür diledi.

YARI İNGİLİZCE YARI TÜRKÇE

- Erdoğan Senato Başkanı Javier Rojo ile görüşmesi sonrası özel defteri de imzaladı. Mesajlarını Türkçe yazan Erdoğan, imza bölümüne ise İngilizce “Prime Minister'' diye yazdı.

- Emine Erdoğan ise bakan eşleriyle ayrı program yaptı ve müze gezdi. Emine Erdoğan ayrıca mağazaları gezerek alışveriş yaptı.

Kaynak: Milliyet



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim