DTPnin gündemi TÜRBAN

  • Home
  • DTPnin gündemi TÜRBAN
DTPnin gündemi TÜRBAN
Türban tartışmasına DTP de katıldı. Grup Başkanı Türk, Erdoğan'a yüklendi.Abone ol

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, “türban siyasi simge” diyen
Başbakan Erdoğan’a ilginç bir karşılık verdi. Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin sorunlarına ilişkin yurtdışında açıklamalarda bulunmasına tepki gösteren Türk, “Endülüs’te türban yok, zil, şal ve gül var” dedi.

UÇAKTA DEĞİL MECLİS'TE KONUŞSUN

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, partisinin Meclis grup toplantısında gündemd google da üst sıralara çıkmak eki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Erdoğan’ın türbanla ilgili sözlerine Türk “Endülüs’te türban yok. Endülüs’te bir şairin dediği gibi zil, şal ve gül var. Bu ülkenin sorunlarına Endülüs’te açıklama yaparak çözüm bulamazsınız” karşılığını verdi.

Başbakan’ın Türkiye’nin önemli sorunları hakkında yurtdışında açıklama yapmasını eleştiren Türk “İnançlara saygımız var ancak inançları siyasi ranta dönüştürmeyelim. Başbakan ülke içinde bu çalışmaları yapmıyor ama alışkanlık haline getirmiş. Uçakta Türkiye’yi uç tartışmalara sürükleyecek açıklamalar yapıyor. Bugüne kadar Başbakan’ı Parlamento’da üç oturumda gördük. Başbakan’ın söyleyeceği varsa gelsin Parlamento’da söylesin” diye konuştu.

“KİMSE SEVİNMESİN BİRLİĞİMİZİ KORUYACAĞIZ”

Türk, DTP’li Aysel Tuğluk’un yaptığı açıklamalarla başlayan “DTP’nin bölündüğü”ne ilişkin görüşlere ise sert yanıt verdi:

''Bazı belirlemeler farklı da olabilir. Bu parti birliği bozmayacak,
koruyacaktır. Tartışarak, birbirimizi eleştirerek doğruyu bulmaya çalışıyoruz.
Liderin ağzına bakarak siyaset yapan yok. Özgür insanlarız. Düşüncelerimizi her platformda dile getirmeye çalışıyoruz. Bugün demokrasi mücadelesi veriyoruz. Yaşanan çatışma ortamını derinleştirmek için değil, sorunları çözecek misyona sahibiz. Onurlu bir barışı sağlamaya yönelik çalışmamız gerekir. Pişmanlık yasasıyla sorunların çözülemeyeceğinin farkındayız."



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim