Papa üniversiteyi böldü

  • Home
  • Papa üniversiteyi böldü
Papa üniversiteyi böldü
Roma Üniversitesinin açılışına çağrılan Papa üniversiteyi ikiye böldü.Abone ol

Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benediktus’un, 17 ocakta Roma La Sapienza Üniversitesinde akademik yılın açılış töreninde konuşma yapmaya çağrılması, profesörleri de öğrencileri de ikiye böldü.

Üniversitede multi language seo n 67 profesör, rektöre yazdıkları ortak mektupta, bir İtalyan devlet üniversitesinde Papa’nın konuşma yapmasının laiklikle bağdaştırılamayacağını savunarak, ziyaretin iptalini istedi. Öğrencilerin bir bölümü de, Papa’nın İtalyan devlet üniversitesine yapacağı ziyareti toplu dua merasimiyle desteklemeye hazırlanırken, diğer bölümüyse olayı protesto için kolları sıvamış bulunuyor.

Papa’nın ziyaretine karşı çıkan profesörlerin, 16. Benediktus'un henüz kardinal olduğu dönemde 15 Mart 1990’da verdiği bir beyanatta, ünlü İtalyan fizikçi Galileo Galilei’nin 17. Yüzyılda Kilise tarafından yargılanıp mahkum edilmesini mazur göstermeye çalışmış bir kişi olmasını eleştirmeleri de dikkati çekti.

Mektupta, “Bilim ve kültürün laikliği adına, her türlü inanç ve ideolojiye mensup öğrencilere açık üniversitemize saygı ilkesi çerçevesinde, geleneklere aykırı olan bu ziyaretin iptal edilmesini talep ediyoruz" denildi.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim