Baranı vuran polise TAHLİYE

  • Home
  • Baranı vuran polise TAHLİYE
Baranı vuran polise TAHLİYE
İzmir'de dur ihtarına uymayan Baran Tursun'un öldürülmesi davasında tahliye kararı...Abone ol

İzmir'de 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin "uyarı ateşi" sonucu ölen Baran Tursun'la ilgili dava gergin başladı. Avukata yumurta atan abla ile tutuklu polise tehditler yağdıran anne salondan çıkarıldı. Sanık polisin korunduğunu ileri sürerek duruşmayı terkeden baba kalem kırarken, polis memuru tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir'de ''dur'' ihtarına uymadığı gerekçesiyle uyarı ateşi açarak, Baran Tursun'un ölümüne neden olduğu iddia edilen polis memuru Oral Emre Atar'ın yargılanmasına başlandı. Tursun'un sanık polis memuruna cebinden çıkardığı yumurtaları atan ablası Şelale ve annesi Berrin Tursun, duruşma salonundan çıkarıldı.

"CİPİN KAÇTIĞI SÖYLENDİ"
Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuklu yargılanan polis memuru Oral Emre Atar ve hayatını kaybeden Baran Tursun'un ailesi katıldı. Sanık polis memurunu 4 avukat savunurken, Tursun ailesi için de 9 avukat müdahil oldu. Polis memuru Oral Emre Atar, mahkemede, 25 Kasım 2007 tarihinde saat 03.00 sıralarında telsizden bir cipin kaçtığının anons edildiğini söyledi.

"LASTİĞE DOĞRU ATEŞ ETTİM"
Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'nin emriyle Sultan Çiftliği yakınlarında dubalarla barikat kurduklarını ve beklemeye başladıklarını belirten Atar, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Haber merkezi, google reklam uzmanı bizden barikat kurmamızı ve çok dikkatli olmamızı istedi. Dubaları yerleştirdik. Başka ekip de kaçma ihtimaline karşı bekliyordu. Ekip şefimiz elinde bulunan el feneriyle hızla yaklaşan cipi ikaz etti. Araç durmadı. Dubalara yöneldi. Ekip şefim havaya 3 kez, ben iki kez ateş ettim. Dubalara çarpınca kendimi yere attım ve lastiğe doğru ateş ettim.''

ABLA YUMURTA ATTI, ANNE TEHDİT ETTİ
Atar'ın bu sözleri üzerine, Tursun'un ablası Şelale Tursun, elindeki yumurtaları, ''Katil yalan söylüyorsun'' diyerek sanığa doğru attı. Bu sırada Tursun'un annesi Berrin Tursun da ''Hesap soracağız. Ant verdim. Kurban adadım senin çıkman için. Bırakın bu katili dışarıya çıksın'' diyerek bağırdı. Berrin Tursun ve Şelale Tursun dışarıya alınırken, yumurta isabet eden sanık avukatlarından Ali Rıza Karabuğa da izin isteyerek dışarı çıktı.

ABLA VE ANNE İÇİN TUTANAK TUTULDU
Berrin Tursun ve Şelale Tursun'un davranışları nedeniyle mahkeme heyeti tutanak tuttu. Bu olay üzerine Tursun'un yakınlarının üzerleri arandı. Üst aramanın ardından yeniden başlayan duruşmada, sanık polis memuru Atar, aracın sürücüsüne nişan almadığını söyledi. Öte yandan, salonun küçüklüğü nedeniyle Baran Tursun'un bazı yakınları duruşma salonuna alınmadı. ÖDP İzmir İl Başkanı İbrahim Akın ile İHD İzmir İl Başkanı Lütfü Demirkapı da duruşmayı izleyerek Tursun ailesine destek verdi. Duruşmada tanık polislerin dinlenmesine başlandı.

BABA DURUŞMAYI TERKETTİ

Atar'ın duruşması devam ederken, baba Mehmet Tursun mahkeme salonundan ayrıldı. Mehmet Tursun, Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bir daha duruşmalara gelmeyeceklerini, mahkemeyi protesto ettiklerini söyledi. Sanık polisin korunduğunu ileri süren Tursun, şöyle konuştu:

BABA KALEM KIRDI

''Oğlumun katilleri, korunan katillerdir. Bornova Asayiş Ekipler Amiri Bülent Girgin, Asayişten Sorumlu Emniyet Müdürü Yardımcısı Naci Kuru, bu işi organize ettiler. Bir mermi çekirdeğini bulup, koltuğa koydular. Tanık polislere 'sizin ifadelerinizi bir hazırladık, çıkışta imzalayın' dediler. Cep telefonunda bunun kaydı var, mahkemeye sunacağız. Mahkeme başkanı, duruşma salonunda polisleri 'arkadaşın öyle diyor böyle diyor' diyerek yönlendiriyordu. Biz bu mahkemenin figüranı olmak istemiyoruz, biri polis diğeri astsubay iki tanığımız ve başka delillerimiz var. Adalete kesinlikle güvenmiyoruz. Oğlumun katilleri, Tursun ailesinin nefesini ensesinde hissedecek.'' Mehmet Tursun, açıklama yaptıktan sonra elinde bulunan kalemi kırdı. Tursun'un yakınları da ''Katil polis'' şeklinde slogan attı.

SERBEST KALDI
Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 saatten fazla süren ilk duruşmada 16'sı polis memuru 20 tanık dinlendi. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, ''suç vasfının sanık lehine değişmesi ihtimali, delillerin toplanması, sanığın kaçma ihtimalinin bulunmayışı ve tutuklu kalma süresinin göz önünde tutulması''nın değerlendirildiğini bildirerek, polis memuru Oral Emre Atar'ın tutuksuz yargılanmasını kararlaştırdı.

ÖLÜME 5 GÜN DİRENEBİLDİ
Karşıyaka ilçesinin Bayraklı semtinde, 25 Kasım 2007 tarihinde ''dur'' ihtarına uymadığı iddiasıyla polis ekiplerinin kovaladığı Baran Tursun yönetimindeki 35 AL 9207 plakalı cip, Manas Bulvarı'nda ağaçlara ve elektrik direğine çarpmıştı. Ağır yaralanarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Tursun'un başının arka kısmına kurşun isabet ettiği belirlenmişti. Tursun'un kullandığı aracı durdurmak için tabancayla uyarı ateşi açtıkları tespit edilen polis memurlarından Oral Emre Atar çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, V.A. ise serbest bırakılmıştı.

Olaydan sonra yaşam destek ünitesine bağlanan Tursun, 5 gün sonra hayatını kaybetmişti. Daha sonra olayla ilgili uzman polislerin yaptığı incelemenin ardından hazırlanan Polis Kriminal Laboratuvarı ekspertiz raporunda, Tursun'un başına giren parçalanmış bir kurşun parçası bulunduğu, kurşunun hiçbir yere çarpmadan insan başına girdiğinde parçalanamayacağı, kurşunun ancak yola veya aracın metal bir aksamına çarparak parçalandıktan sonra gencin başına isabet ettiğinin anlaşıldığı yer almıştı. Polis memuru Oral Emre Atar hakkında, ''olası kasıtla adam öldürmek'' suçundan dava açılmıştı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim