Kanlı bayrağın hikayesi

  • Home
  • Kanlı bayrağın hikayesi
Kanlı bayrağın hikayesi
Kanlı bayrağı eleştiren de var doğru bulan da.. Peki neden ve nasıl yapıldı?Abone ol

Kırşehirli 20 liseli genç kanlarıyla bayrak yaptı. Bu ilginç olayın mimarları Sabah gazetesine konuştu..

DAĞLICA SALDIRISINDAN ETKİLENDİLER

Bayrak yapma fikrinin babası polis olan 17 yaşındaki oğlu Mürsel Burak Akyürek'ten gelmiş. Dağlıca saldırısından etkilenen gencin ortaya attığı fikir kabul edilince, kardeşi ve kuzeninin yanı sıra arkadaşlarıyla 2 ay her gün bir araya gelip bayrağı yaptılar. mimarlık firması seo

TOPLU İĞNEYLE İKİ AY KAN AKITTILAR

Yaşları 16-17 arasında değişen 10'u kız 20 genç, iki ay boyunca hemen her gün bir araya gelerek, parmaklarını toplu iğne ile delerek kanlarını satın aldıkları beze sürdüler. Kanlarıyla Türk bayrağı yaptıklarını ailelerine anlatan 20 genç, bunu okuldan ve öğretmenlerinden gizlediler. Gençler bayrağı yaparken okul içinde buluşmadıklarını, okulun dışında toplandıklarını da özellikle vurguladılar.

Peki kanlarını akıtan gençler neler diyor? Hangi duygularla o kanı akıttılar? İşte o gençlerden bazılarının sözleri:

ŞEHİT ACISI DAHA BÜYÜK
Derya Şahin: Şehitlerin acısı yanında benim parmağıma batan toplu iğne canımı yakmadı. Amacımız askerin arkasında durmaktı. Büyütecek bir şey yok.

TOP MERMİSİ TAŞIRLARDI
Elif Şahin: Teklif geldiğinde "Bu niye benim aklıma gelmedi" diye kendime kızdım. Kurtuluş Savaşı'nda cephede top mermisi taşıyan ninelerimizi hissettim.

SAVAŞMAYA HAZIRIZ
Ömer Hakan Yiğit: Siz bakmayın 17 yaşında olduğumuza. Bugün kanımızla Türk bayrağı oluşturduysak, yarın cephede savaşa da hazırız, can vermeye de.

İLİM İRFAN DA ÖĞRENDİK
Bilgehan Burak Türkmen: Bizler başarılı bir okulun öğrencileriyiz. İlim de irfan da öğreniyoruz. Doğu'ya da gitsek tayinimizi istemeyeceğiz.

YAPARKEN ACI DUYMADIK
Mürsel Akyürek: "Atalarımızın kanıyla oluşan Türk bayrağını yeniden yapalım" dedim. Arkadaşlar kabul etti. Ne gözümüzden yaş geldi, ne de acı duyduk.

Enis Yıldırım-Sabah



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim